Jump to content

raf

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. Naravno da im nisam ništa potpisao. Još samo jedno pitanje: u izjavi koju su dali napisali su da sam se neovlašteno koristio mobitelom - a na obrascu zaduženje nije nigdje pisalo do kada se može koristiti. Međutim, mislim da ja ne bih trebao biti odgovoran za njihov propust - što nisu odmah tražili mobitel natrag. Moj kum je 6 mjeseci nakon otkaza koristio službeni mobitel (samo je on za razliku od mene mogao zvati sve) pa ga bivši poslodavac nije tražio da podmiri dug koji je napravio. Pozdrav.
  2. Poštovani, izgleda da sam u velikom problemu. 1. Dana 31.12.2010 istekao mi je ugovor o radu sklopljen na 3 mjeseca. Budući da sam se nadao da će isti biti produžen, kod istoga sam poslodavca radio do 21.1.2011 (tj. kad sam od sada već bivših kolega doznao da mi neće produžiti ugovor). Budući da mi se istoga dana razboljela kćer, nisam više išao raditi, a nisam nikoga više ni zvao. Dana 31.1.2011 oko 15h nazvala me tajnica direktora i rekla da je zadnji dan da uzmem svoje dokumente i da dođem po njih. Do posla mi treba više od sat vremena pa sam rekao da ću doći za koji dan. Kad sam za par dana došao po dokumente - rečeno mi je da su poslani poštom na moju adresu. Dokumenti su došli 15.2.2011. Naravno, prekasno za prijavu na HZZ i HZZO. Poslao sam prijavu državnom inspektoratu u Zagrebu zbog nepravodobnog uručivanja dokumenata, ali mi se nitko od njih nije javio. 2. Kod mene je ostao službeni mobitel koji me nitko nije tražio natrag. Na njemu su bili mogući samo VPN pozivi i slanje poruka. Sa istoga sam plaćao tramvajske karte i parkiranje auta. Prije par dana me zovu da hitno vratim mobitel jer je navodno napravljen račun preko 50.000 kn. Rekao sam da je to nemoguće jer sam mogao potrošiti maksimalno 500 kn. Vratio sam mobitel - nisam ništa trebao potpisati. Isti dan me opet zovu da im trebam potpisati izjavu da ja nisam odgovoran za toliki račun i da je vjerojatno riječ o nekakvoj zabuni. Kad sam došao potpisati izjavu, dočekalo me 5 ljudi uključujući direktore. Izjava koju su mi dali da potpišem i ovjerim kod bilježnika je takva da ja pristajem na odgovornost za cijeli iznos računa koji je nastao neovlaštenim korištenjem mobitela. Izjavu sam uzeo, rekao da mi je neprihvatljiva - pogotovo odgovornost za račun koji još nije stigao. Na to su mi ljuto rekli da biram hoću li se sporiti s njima ili T-Com-om, ali da mi je pametnije da to potpišem i predam jer će me inače oni i T-Com zajedno "tjerati". Jako sam zabrinut pa molim za dobre savjete. Unaprijed zahvaljujem.
  3. Danas mi je pauk odvezao auto sa privatnog parking mjesta (koje nije moje). Auto sam parkirao na tome mjestu zato jer vlasnici trenutno nisu u ZG, a znam da se vraćaju za 10-ak dana. Po kojoj mi osnovi i razlogu gospoda iz ZGparkinga smiju odvesti auto?
  4. Osoba koju sam sinoć oko 22H vidio u povratku iz polja (vozeći sijeno) je pucala na mojega psa (Dalmatinac sa smeđim pjegama) i pritom ga ranila, a možda i ubila. Čuo sam 2 pucnja iz puške za vrijema vožnje, a još 2 nakon što sam stigao kući. Ta je osoba najvjerojatnije bila u krivolovu. Pretpostavljam da nje ništa ulovio pa da utaži glad za krvlju je ubio mojeg plemenitog ljubimca. Znam točno o kojoj se osobi radi, a znam pouzdano da je on pucao na psa (jer se pohvalio nekome koga ja poznajem). Moj poznanik ne bi želio da ga otkrijem. Molim za savjet i pomoć.
  5. raf

    spojleri

    Ima li kakav dobar spojler za BMW serija E34? Editirao Mrljavac.
  6. Možda je to njegov način ispitivanja. Vjerojatno je pokušavao na taj način doći do nekakvih informacija pa u slučaju da sam ga varao (a nisam) - da mu u strahu to priznam. Za sada se ne javlja, a meni ne pada na pamet zvati ga. Niti ću ikada više s njim razgovarati.
  7. Ne bojim se ja tih prijetnji, pogotovo kad spominju takve iznose - preko milijun kuna. Suludo je, a i nevjerojatno da netko može pronevjeriti toliko novca u tako kratkom roku u maloj firmi. To bi otprilike značilo da nikada nisam položio ni kune na račun budući da je ukupni prihod (za vrijeme dok sam radio) bio oko 3 mil. kuna. Bojim se jedino da mi nešto ne bi namjestili budući da sam u početku rada u tvrtki nosio utržak direktno vlasnicima, a za to, na moju žalost, nemam nikakvu potvrdu.
  8. Hvala na brzom odgovoru. Oprostite na dupliranju pitanja. Nisam bio siguran gdje da ga postavim. Još jedno pitanje. Budući da spominje računala, bojim se da su nešto podmetnuli (prikačili) u programu za prodaju da bi me mogli teretiti. Može li to biti eventualni dokaz, pogotovo nakon toliko vremena?
  9. Poštovani. Moj problem je slijedeći: Radio sam godinu dana kao trgovac (do kraja 2005.) u jednoj maloj tvrtki sa 3 zaposlena. Ta tvrtka je u vlasništvu rođaka. Trgovina je dosta dobro poslovala (250.000 do 300.000 kn prometa mjesečno). Sve što sam radio je bilo u dobroj vjeri. Za bilo kakve odgode plaćanja sam zvao vlasnike i radio po njihovom nalogu. Dnevni utržak sam u početku nosio vlasnicima, a poslije sam ga nosio u banku i uplaćivao na račun. Nikada nisam imao uvida u stanje računa niti sam mogao podizati novac sa njega. Otprilike 40% utrška je bila gotovina, a ostatak kartice i krediti preko kred. kartica. Za sve troškove trgovine (računi za najam, struju, komunalije, telefon, internet i drugo) podmirivao sam iz dnevnog utrška (po nalogu vlasnika). Iz meni nepoznatih razloga, tvrtka je sve više povećavala dug prema glavnom vjerovniku te je došlo do spora između njih. Vjerovnik je pokupio svu robu, a trgovina je prestala raditi. Postigli su nekakvu nagodbu o kojoj detalje nikad nisam doznao. Vlasnik (rođak) me je uvjeravao da ga je vjerovnik cijelo vrijeme varao, da se ja ne trebam ničega bojati i da ću i dalje raditi za njega tj. da ćemo nešto drugo raditi. Nakon nekoliko mjeseci sam uvidio da od posla neće biti ništa. Ostao mi je dužan tri plaće, a ja ga nikad nisam tražio da ih isplati (baš sam naivan) jer je bio u problemima. Prije 5 dana, nakon godinu i pol me nazvao sa riječima: stručnjak za računala je našao da sam ja kriv za dug tvrtke tj. da sam pronevjerio 400.000 kuna. Za 2 dana je naraslo na 500.000 kuna. Najnovija vijest je (jučer) da sam pronevjerio 1,200.000 kuna (milijun dvjesto tisuća kuna). Sad mi šalje prijeteće poruke: vrati novce ili uništit će me kao što sam ja njega uništio, podnijet će kaznenu prijavu protiv mene i da će on srediti da se više nigdje neću moći zaposliti. Molim za savjet i pomoć. Ne znam što bih ja trebao uraditi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija