Jump to content

zele_m

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pokusao sam i na google, ali niti traga.
  2. zanima me da li je dionicko drustvo obavezno izdati dionice na burzu nakon nekog roka? Proslo je svih 5 krugova preoblikovanja. I ako mi mozete reci u kojem clanku zakona to pise ako znate kojim slucajem pa da malo proucim. Unaprijed se zahvaljujem na pomoci.
  3. Kazneno djelo. Mene samo zanima da li ja po zakonu RH moram dobiti odvjetnika po sluzbenoj duznosti, ako svome kazem da me vise ne zastupa jer sam bez kune ili se moze dogoditi da kako sam vec odbio branitelja po sluzbenoj duznosti i uzeo svoga sada mi moze drzava reci: vec si odbio, ko te j..e i nedat mi nikoga da me brani. A i kako sam potpisao svom odvjetniku punomoc, da li kada raskidamo zastupnistvo ja moram potpisati nesto cime prekidamo tu punomoc??
  4. Bok, ponudili su mi odvjetnika po sluzbenoj duznosti no ja sam uzeo svog odvjetnika da me brani na sudu. Ako je meni nestalo novca da ga placam, da li mogu dobiti odvjetnika po sluzbenoj duznosti kojeg ne moram platiti? student sam bez primanja. i ako je 1. rociste pred DO bilo 02.12. da li otprilike se moze reci kada ce biti 2. i 3. rociste? i kako se zna koliko ce biti rocista i kada ce biti zadnje? i koliko nakon zadnjeg rocista dolazi presuda?
  5. Pisao sam ovaj vikend zalbu te sam dobio savjet da u prigovoru poričem da je bila tolika brzina te da sam vozio manje nego je policajac napisao u izvjestaju.(potpisao sam se na prekrsajni nalog koji mi je policajac dao). Sada mene zanimaju dvije stvari. 1. Ako ja poričem u prigovoru da je to bilo tako i kažem da sam vozio puno manje nego što policajac govori i sudac me pozove na sud i dodđem na sud i kažem da sam kriv i priznajem i kajem se i necu nikad vise, da li mi može sudac dati kaznu veću od one koja mi je izrečena? 2. Ako napišem da priznam sve i da tražim zbog manju kaznu da li će me sudac zvati na sud ili mi može rjesenje poslati kući i više nemam pravo žalbe? Ono što bih ja htio je otići na sud i pričati sa sucem i reći mu da sam kriv jer mislim da će mi to biti bolje nego da on samo pročita i ne pozove me na sud uopće.
  6. Hvala puno svima na pomoci i na odgovorima. Napisat cu kompletnu zalbu sutra pa se nadam da cete mi reci da li valja, ali kako ima na prijasnjim temama mislim da ce biti u redu. Jos jednom zahvaljujem se svima.
  7. A koliko otprilike treba prekrsajnom sudu da mi posalje odgovor na moj prigovor? nalazimo se u zagrebu obojica. I da li se placanje kazne u 3 rate kroz 3 mjeseca gleda kao placanje 2/3 kazne ili ako cu na rate moram platiti cijelu kaznu u punom iznosu?
  8. to mi je bilo bitno da i nakon sudske presude nakon zalbe imam pravo na 2/3 kazne platiti u roku od 8 dana. razlog zbog kojeg sam vozio malo brze je sljedeci: majka mi je bila na tehnickom i rekli su joj da ce je pustit ali da se motor malo gusi. ja sam pretpostavio da ga treba malo na vecim okretajima vozit jer ona vozi 80 u 5. brzini auto od 100 KS. da li da to stavim u prigovor sucu ili da to ne spominjem? naravno da cu se pokajati i da ne poricem nista.
  9. Niste me shvatili u potpunosti. ta prometna od prije 2 godine i 10 mjeseci je kazna donesena. platio sam i sve podmirio sto se toga tice, nego sam to htio reci da se zna da nemam pravo reci: nikad nisam nikakvu kaznu imao. to je otegotna okolnost valjda?? Ono sto je mene strah da mi kazna ne bude 3300 kn nego 5000 kn sto je za mene previse ili kada mi dode kazna od suda ja opet mogu platiti 2/3 kazne u roku 8 dana od izricanja presude? i da li onda dodatno jos sta placam npr. troskove zalbe? kakva su vasa iskustva sa tim? da li ce mi smanjiti bar duljinu zabrane vozilom ?
  10. Kod mene je stanje sljedeće: prije 2 godine i 10 mjeseci sam imao prometnu jer sam sa svojim autom u alkoholiziranom stanju sletio sa ceste i zabio se u drugo vozilo koje je bilo parkirano. jucer sam dobio kaznu zbog brzine od 127 km/h, sto kad se oduzme 10% izade na 114,3 km/h. Ogranicenje je bilo 60km/h. Kazna za to je 5000-15000kn. ja sam dobio minimalnu od 5000kn. takodjer sam dobio zabranu upravljanja motornim vozilom od 12 mjeseci. ako odmah platim doci ce me 3300 kn + 100 kn troskova. Ja sam student. Da li se mogu zaliti da mi smanje i kaznu i duljinu zabrane? Da li mogu platiti 2/3 kazne i poslati zalbu samo na duljinu zabrane upravljanja motornim vozilom jer mi zbog sezonskog posla treba jer mi obitelj ima 2 papirnice i u 9. mjesecu cesto treba razvoziti robu iz jednog u drugi ducan pa ja to obicno radim? Ikakav savjet je dobrodosao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija