Jump to content

monna99

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. POZDRAV Dali je dobro podnjeti tužbu za odštetnim zahtjevom prije pravomočno riješenje.?Šta ako pravomočno riješenje ne dobijem na vrijeme i rok za tužbu odštetnog zahtjeva zastari.? HVALA
  2. Nitko se nije žalijo u mome slučaju krivi su i HEP,i NAJMODAVAC i krivicu su priznali sad čekam pravomočno riješenje da tužbom tražim odštetni zahtjev.Advokat mi je savjetovo da im pošaljem preporučeno opomenu pred tužbu (NAGODBU) i tako sam postupijo no oni se nisu očitovali PRAVE SE NJEMI dobar razlog zbog njihove bahatosti da ih sve zajedno tužim.
  3. Vi mora da ste jedan od službenika državne administracije kad mi šaljete pristrane odgovore.Za sve savjete mnogo vam hvala ja dobro znam koja su moja prava i kako dalje a u djelu zakona tužbi,zastara,pravomočnosti,rokova itd...tu sam slab zato sam zatražijo slična iskustva na istu temu.Kakav CSS ništa od njih ni oni nemaju novaca a postavlja se pitanje kad država nema novaca kako da imamo mi građani lošeg imovnog stanja.Tužiti ču državu međunarodnom sudu pravde to je sigurno neče mene nitko praviti budalom znam svoja prava i baš zato potpuno trezan razmišljam nisam nervozan ali sam ogorčen.U ljepoj našoj ako kasniš sa plačanjem režija jedan dan odmah šalju opomene isključuju prijete itd...a ako ja nedobijem kako da dam drugome.Svi traže nitko ne daje a u mome slučaju ne daje DRŽAVA što je zakonom zajamčila. AKO SAD DRŽAVA NEMA NOVACA JEDNOG DANA ČE IMATI PA ČE MI DATI AKO SAM TUŽIJO.
  4. U mome slučaju država HRVATSKA socijalno ugrožene kategorije društva dužna je štititi ne kršeči zakon a HEP je još uvjek u državnom vlasništvu kao i OPČINA ne vidim razloga da netužim oboje jer mi osporavaju prava zakonom zajamčena a kako če se oni braniti to je njihova stvar.Svako danas treba snositi svoje vlastite propuste a djelatnici državne uprave danas idu u školu iz razloga da nam osporavaju prava koja su potpisali konvencijom o ljudskim pravima.Zašto ne proglase bankrot kad kažu da nemaju novca laž,laž,laž i samo laž a to u mome slučaju neče proče.Svakako ču tražiti odštetni zahtjev i svjestan sam činjenice da neču ništa postiči sa našim korumpiranim sudovima ali moram iscrpiti sva pravna srestva da bi na koncu tužbu predao međunarodnom sudu pravde u strazburg.Sve što me zanima su sudski rokovi i procedure,žalbe itd..Od dobivene nepravomočne presude koji je zakonski rok za rješenjem da postane pravomočna.?
  5. U mome slučaju država HRVATSKA socijalno ugrožene kategorije društva dužna je štititi ne kršeči zakon a HEP je još uvjek u državnom vlasništvu kao i OPČINA ne vidim razloga da netužim oboje jer mi osporavaju prava zakonom zajamčena a kako če se oni braniti to je njihova stvar.Svako danas treba snositi svoje vlastite propuste a djelatnici državne uprave danas idu u školu iz razloga da nam osporavaju prava koja su potpisali konvencijom o ljudskim pravima.Zašto ne proglase bankrot kad kažu da nemaju novca laž,laž,laž i samo laž a to u mome slučaju neče proče.Svakako ču tražiti odštetni zahtjev i svjestan sam činjenice da neču ništa postiči sa našim korumpiranim sudovima ali moram iscrpiti sva pravna srestva da bi na koncu tužbu predao međunarodnom sudu pravde u strazburg.Sve što me zanima su sudski rokovi i procedure,žalbe itd..Od dobivene nepravomočne presude koji je zakonski rok za rješenjem da postane pravomočna.?
  6. Činjenica da smo ja i moja obitelj pretrpijeli i ineimovinsku štetu i da se naš slučaj nije desijo u SAD ali je činjenica da HRVATSKA NIJE VIŠE HRVATSKA njena zadnja riječ je je prošlost jer živimo u stečevini prava EVROPSKOJ UNIJI.valja napomeniti da mi kao obitelj živimo od Socijalne Pomoči i država je dužna da nas zaštiti a ako država nije u stanju ima sud pravde u Strazburu.Svu dokumentaciju čuvamo i bojim se da čemo u konačnici biti prisiljeni tužiti državu.Pravomočnu presudu nismo dobili i bojim se da ne izađe iz roka za podnošenjem odštetnog zahtjeva. 2. Imamo još jedan slučaj da nam opčina neisplačuje za stanarinu pola od socijalne pomoči KAKO JE ZAKONOM PROPISANO što bi iznosilo za svaki mjesečno po 625 kuna.Mi smo tužili opčinu a oni se pravdaju da nemaju novaca za podmirenje našeg stanovanja.Sve se razvlači šta ako sve zastari i dođem u situaciju da prođe rok za podnošenjem odštetnog zahtjeva.Dali je dobro paralelno pisati pužbu odštetnog zahtjeva iako nije npr...zakazana glavna rasprava ili riješenje pravomočnosti nije pravomočno.MOLIM ZA POMOČ korisnih odgovora.UNAPRIJED HVALA.
  7. Može se manifestirati kao imovinska i neimovinska šteta.Sudkinja je rješenjem opčinskog suda naložila elektri da nam ukljući ponovno struju i u daljnjem tekstu piše da nam je učinjena nedoknadiva šteta narušena kvaliteta života psihološko uznemirenje prisutnost straha djete nije moglo učiti u jednom slučaju provalijo nam je najmodavac u stan strgavši našu ulaznu bravu koju smo mi zamjenili kad smo ušli u stan.Valja napomeniti da smo imali ovjereni ugovor sa najmodavcem na godinu dana.Sve namirnice u frižideru se pokvarile itd..Sljedom navedenog mislim da je šteta imovinska i neimovinska.Što dalje molim za pravni savjet .
  8. Odlukom Općinskog Suda proglašeni su krivim najmodavac i Elektra jer su meni i mojoj obitelji kao najmoprimcima smetali u posjedu , tako što su nam u zajedničkom dogovoru, isključili struju, bili smo 10 dana bez struje. Sada smo u razmišljanju da podnesemo odštetni zahtjev pa me zanima način kako se piše odštetni zahtjev, što je sve potrebno u vezi stim. Molim slična iskustva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija