Jump to content

Zmajcica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam još jedno pitanje. Pošto nije ništa sporno u našem razvodu, a imam primjerak zahtjeva za razvod braka, dali mi (nam) baš treba odvjetnik, i trebamo li možda zahtjev ovjeriti i potpisati kod javnog bilježnika?
  2. U zakonu piše (neznam sad točno koji članak) da ako osoba nije kažnjena zatvorskom kaznom nakon nekog vremena može se smatrati osobom koja nije počinila kazneno djelo. Pošto si kažnjen samo novčano to se odnosi na tebe, ali sada koliko vremena treba proći od presude to neznam.
  3. Zmajcica

    Razvod

    Muž i ja smo se odlučili razvesti. Rastava je sporazumna, kao i dioba bračne stečevine, tako da nema nikakvih nesuglasica ili spornih pitanja. Ono šta me zanima jest kako i gdje se daje zahtjev za razvod, dali nam zbilja treba odvjetnik pošto se ne sudimo i sve smo dogovorili? Na koji sud se šalje zahtjev i koliko otprilike traje postupak? Da još napomenem da nemamo djece, a dogovor je da stan ostaje meni, a automobil njemu. Hvala
  4. Nadam se da sam na dobrome podforumu, ako nisam ispričavam se. Evo u čemu je problem: Živim sa majkom i sestrom, otac nam je preminuo prije nekih dvije godine. Kuća u kojoj živimo u vlasništvu je majke, koju je naslijedila od svojih roditelja. Moja majka nikada nije bila zaposlena te sada prima mirovinu od mojega oca, dok sestra radi na minimalcu, pošto ja imam, recimo, normalnu plaću većinu toga financiram. Problem je nastao kada sam ja rekla mami da ću se skoro odseliti od kuće svome dečku kome skoro treba biti gotov stan. Od onda se mama stalnu duri i ljuti na mene, premda sve stvari vezane za kuću (šoping, plaćanje računa, čišćenje, spremanje) radim upravo ja, možda se zato i ljuti jer kada odem morati će sama to sve obavljati, pošto imam jako razmaženu sestru koja ništa ne želi raditi. Sve me to jako boli i rastužuje njeno ponašanje prema meni, no nije to ovdje bitno, nego to što sam čula od ostatka obitelji (tete, sestrične) da mi mater misli kuću prepisati na sestru, tako da bi ja ostala bez ičega, i ako kojim slučajem prekinem sa dečkom završila bi na ulici, odnosno bez mjesta za živjeti. Sada me zanima dali postoji kakav zakon koji štiti moj dio nasljedstva i dali mama može tak tako sve prepisati na jedno dijete, dok bi onda drugo dijete ostalo bez ičega, jer ipak je to bila kuća koja je pripadala mome djedu i baki, pa imam valjda jednako pravo na nju kao i moja sestra? Ipak tamo živim već 25 godina, odnosno od rođenja i to je moj dom i neželim ga izgubiti. Molim pomoć, unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija