Jump to content

gojko

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gojko objavio

  1. gojko

    Silovanje!!

    Hvala Vam Nikita48. Slažem se s vama,a li jako je teško to sve zaboraviti i nastaviti normalno živijeti bez posljedica koje se pojavljuju i u budućem seksualnom životu. Nadam se da će s vremenom prestati. Želim Vam puno dobrog zdravlja.
  2. Nisam ga kontaktirao i ništa pitao u vezi s financiranjem. Da sam imao odma novca da kupim neku svoju kuću nebi se upuštao u ovo. Imate kakvu ideju kako da smanjim njegovu postojeću cijenu ili da dobijem građevinsku, da rođaka i njegov "skupi" potpis zaobiđem, pa si nek on i dalje ima svoju polovicu koju neće moći prodati nikom osim nama, samo da se riješimo građevinske inspekcije. Pozdrav
  3. gojko

    Silovanje!!

    Molim bilo kog da ako zna kakvu web stranicu gdje mogu postaiti pitanje nekom stručnjaku za ovakve stvari, mislim psihologu. Hvala!
  4. Kuća se nalazi u Međimurju. Okolica Preloga. Dobro ste shvatili. Naravno mijenjali smo čitav krov kad smo kuću digli za jedan kat. Vi bi dali nekom samo tako te novce nakon što je sve ostavio prije 30 god u ruševnom stanju i sada se odjednom pojavi i hoće novac na gotovo?! Ja znam za neke kuće koje su u mom susjedstvu prodane sa čitavim dvorištem za 9000 EUR, a ovaj hoće 12000 za polovicu. Problem je u tome da mi za legalizaciju trebamo njegov potpis, pa nas s tim sad ucijenjuje. Molim Vas za što više informacija i mišljenje. Zahvaljujem se MH!
  5. Zanima me još nešto. Bi li se mogla procijeniti nadogradnja, i bi li li se ta procjena mogla koristiti kao usporedba koliko smo uložili u uređivanje kad več ne postoje računi kao dokaz. Ako se procjeni da vrijedi određenu svotu ja bih mu predočio tu procijenu koja bi pokazala koliko smo barem približno uložili, umijesto računa koji ne postoje.
  6. Napravljena je još jedna etaža, a za nju ne postoji građevinska. Problem je što smo sve radove osim struje i grijanja radili sami pa ne postoje nikakvi računi. A i struju i grijanje nam je napravio prijatelj na crno. Zahvaljujem Vam se MH.
  7. Kuća je sagrađena 1953. god. Prije 6 god. je bespravno etažirana s tim da nije zatražena suglasnost suvlasnika. Naime, radi se o tome da polovicu svega ima rođak koji živi u kanadi i sada odjednom traži 12000 eura za svoju polovicu i takoreći za svoj potpis da je suglasan da se može nadograđivati, a taj potpis nam je potreban za dobivanje građevinske za postojeću nadogradnju. Prije bilo kakvog renoviranja postojeća kuća je bila u gotovo ruševnom stanju. Zatražio bih procijenu jer mislim da ono što je on ostavio prije 30 god. u ruševnom stanju ne vrijedi toliko koliko on dogovorno traži. Što se tiče čitavog dvorišta na postojećoj dokumentaciji se vidi samo kuća i dva objekta, sada ih je također više od 2, no sporna nam je kuća. Zanima me dali će se vršiti i dali se uopće može izvršiti procijena onog stanja prije renoviranja, jer ne postoje nikakve fotografije, jedini dokaz je građevinska na kojoj naravno nema navedenih nadogradnja, ili će se samo izvršiti procijena sadašnjeg stanja sa nadogradnjama i unutrašnjim uređenjem? Jer bojim se da, ako bi se mogla izvršiti samo procijena sadašnjeg stanja da cijena te njegove polovice zaista nebi bila puno manja od tih 12000 eura. Dakle može li se sada izvršiti procijena stanja prije renoviranja na temelju stare građevinske i postojećih nacrta stare kuće? I bih li ja u tom slučaju da se može izvršiti takva procijena mogao njega isplatiti sa nižom, dakle procijenjenjom svotom? Unaprijed se zahvaljujem.
  8. Očito da je u nekoj stisci sa novcem pa mu je sad odjednom potreban tvoj da mu vratiš. Bilo bi dobro da mu predložiš to sa javnim bilježnikom, i ja mislim da bi to moglo njega uvijeriti da ćeš mu ipak vratiti taj novac. Ako več pretpostavljamo da je u stisci sa novcem onda je sigurno svijestan da bi ga i tužba stajala novca koji pretpostavljamo ni nema. A i mislim da to nije neka velika svota da bi se nekom isplatilo tužiti. Pozdrav.
  9. gojko

    Silovanje!!

    Zahvaljujem se na iscrpnom odgovoru. Pomogao nam je da posložimo neke stvari u glavi i da kompletiramo svoje mišljenje o stanju u našem pravnom sustavu i stvarnim činjenicama u vezi toga kako ti monstrumi često prođu nekažnjivo. Od srca se zahvaljujemo i šaljemo Vam puno pozdrava.
  10. gojko

    Silovanje!!

    Kakvi su nam zaista izgledi? Meni osobno se mota po glavi da bi nas samo stajalo živaca ako ga se prijavi, s obzirom na vrijeme koje je prošlo. Što Vi mislite?
  11. gojko

    Silovanje!!

    Dakle to bi se tretiralo kao navođenje? Takvo snimanje je kažnjivo i ipak nebi vrijedilo na sudu? Zahvaljujem se na savjetima.
  12. gojko

    Silovanje!!

    Cura mi se nedavno povijerila da ju je bivši dečko silovao dok su jos bili u vezi! Naime to silovanje se dogodilo negdje u prvom mjesecu ove godine (nemože se sjetiti točnog datuma, zna samo da je bila nedjelja) u njegovoj kući. Odlučili smo da to veli i svojim roditeljima, ali oni su odustali od pravne pomoći jer vjeruju da se sad više ništa nemože dokazati. Cura je to do sad tajila jer se sramila i krivila je samu sebe, no više se nije mogla sama boriti sa tim. Ima izvjesne psihičke probleme, napad je bio za nju strašan i kasnije je krvarila iz spolovila, a silovatelj se kasnije ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Kad ga je djevojčin otac nazvao nije porekao što joj je učinio. Nitko nije ništa vidio pa ne postoje svjedoci, a ona je to zaista vješto skrivala od drugih i tajila. Zanima me dali, ako ga uspijemo u telefonskom razgovoru navesti da prizna ili da čak prijeti curi ako ga prijavi i da snimimo čitav razgovor da on to ni nezna, dali bi to vrijedilo na sudu kao dokaz priznanja? Molim vas za savijet, i može li se bilo što drugo poduzeti u vezi s tim? Možda izjava psihijatra da zaista ima psihičke posljedice zbog seksualnog napada... Što možemo u ovoj situaciji očekivati ako ona sad podnese prijavu? Bojim se da bi moglo imati za nju još veče posljedice, ako izađe pred sud i sud ga oslobodi. Molim Vas za pomoć i unaprijed se zahvaljujem.
  13. Imam problem sa građevinskom inpekcijom. Naime kuća u kojoj živim je etažirana. Problem je u tome što polovicu čitavog dvorišta posjeduje jedan rođak koji živi u Kanadi i sada se odjedanput nakon 30 god. pojavio, tražio poveći novac da ga se "isplati sa dvorišta". Nije ga dobio jer je on ostavio čitavo dvorište i staru kuću u takoreći ruševnom stanju i sad kad smo sve uredili traži da ga se isplati "na gotovo", što mislim da nije u redu i nema smisla mada zakonski vjerojatno ima pravo na to. Iz inata nas je prijavio građevinskoj da bi izvukao novac na taj način da je nama potreban njegov potpis za pristanak na etažiranje koje smo napravili, a nismo ga pitali za njegov pristanak. Izašla je građevinska ispekcija i rekla nam da sada moramo srediti papire oko te etaže, ali da to ne ide bez njegovog potpisa. Dakle, po tome bi on dobio što je htio. Molim Vas zanima me kako si mogu pomoći, rekao je inspektor da za sve postoji rješenje, pa me zanima dali nam građevinska ispekcija može rušiti etažu, ako ne uredimo te papire, dali se mogu ti potrebni papiri nekako urediti bez potpisa tog rođaka-da se njega zaobiđe, pa da se riješimo inspekcije-mada će rođak i dalje posjedovati svoju polovicu, može li se kako odugovlačiti sa tim postupkom, inspektor nam je išao na ruku toliko da nije napravio zapisnik nego je predao poziv pa savjetuje da se "ne pojavimo" pa da ce poslati drugi poziv i tako dok se god bude moglo... Što da sad radim, postoji li kakva rupa u zakonu ili nešto slično. Unaprijed zahvaljujem na eventualnim savijetima, koji su mi itekako prijekopotrebni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija