Jump to content

dino3105

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, evo kako sam i obećao napisati nastavak priče vezano za gore objašnjen slučaj spora između INKASA i TELE2. Kako ste predložili napisao sam prigovor na ovrhu i podnio javnom bilježniku gdje sam u cijelosti pobijao rješenje o ovrsi sa razlozima da nisam pismeno obaviješten od strane TELE2 o otkupu duga treće osobe, da je dug podmiren prije primitka ovršnog prijedloga i da sa tvrtkom Inkaso.HR d.. nemam nikakav poslovi odnos pa prema tome niti dugove. U međuvremenu rješenje o ovrsi je stavljeno izvan snage te sam pozvan na ročište. U podnesku tužitelj je priložio Ugovor o cesiji između TELE2 i Inkaso.HR d.. i prateće uglavnom nebitne dokumente poput zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa i sl. Tu nisu postojali dokumenti kao što je potvrda da sam obaviješten da dug moram podmiriti tvrtki Inkaso.HR d.. (prema članku. 82. zakona o obveznim odnosima) na čemu se zapravo temeljila moj prigovor da prema toj tvrtci nemam nikakva dugovanja, niti potvrda kojom je otkupljen upravo moj dug. Općinski sud je donio rješenje prema kojem se tužba smatra povučenom (jer je tužitelj podneskom povukao tužbu) ali je ostao kod zahtjeva isplatom troškova ovršnog i parničnog postupka u iznosu od 737,50kn. ili kako kaže obrazloženje: Tuženik je naveo da je dug podmirio prije primitka prijedloga za ovrhu a nije osporavao da je podmirio 9. prosinca 2013. kako to tvrdi tužitelj, pa kako j dug podmiren nakon podnošenja prijedloga za ovrhu 14. listopada 2013. to je sud dosudio tužitelju ovršni i parnični postupak. Bitna stvar je u tome svemu je da ja i dalje sporim odnos sa tvrtkom Inkaso.HR d.. jer me TELE2 nije obavijestio o ustupanju duga i ja sam dug podmirio prema TELE2, a ne Inkaso.HR d.. tako da cijeli postupak bas nema smisla. Molio bih za Vas za mišljenje ima li smisla dalje se žaliti? Unaprijed zahvaljujem. Lijep pozdrav.
  2. Veliko hvala na savjetu, napraviti ću tako kao ste mi preporučili. Javim kakav bude ishod. P.S. Ako se nekada sretnemo u životu najmanje sam dužan piće/ručak/večeru, bolje to nego njima plaćati.
  3. Sve Vas srdačno pozdravljam, i ujedno se ispričavam na otvaranju nove teme, no kako teče rok za žalbu istaknuo bih molbu za savjet. Dakle, radi se o sporu sa agencijom za naplatu potraživanja Inkaso.hr koji je navodno otkupio dug od Tele2. Radi se o mojoj pogrešci jer nisam podmirio posljednji račun koji sam imao na pretplati jednostavno sam ga zanemario. Nekih 6 do 7 mjeseci kasnije slučajno saznajem za nekakav dug jer sam htio potpisati novu pretplatu. Dug u iznosu 444,51 uplaćujem prema fakturi koju mi je poslao Tele2. No međutim, 3 dana nakon te uplate stiže Prijedlog za ovrhu sa 971,25kn troška. Zovem i pišem u Tele2 da sam dug podmirio oni stalno ponavljaju kako nemaju ništa sa time i da kontaktiram agenciju. Kontaktiram Inkaso.hr oni mi kažu ako sam dug podmirio da će im Tele2 to proslijediti i da im platim još „samo“ cca 400 kn troškova i da je dug otpisan, a što se obavijesti tiče oni su navodno to poslali, a ako ja to nisam dobio da je kriv moj poštar. Nemam apsolutno nikakav dokaz da je Tele2 zaista prepustio taj dug navedenoj agenciji. I smatram da su me prema: Zakonu o obveznim odnosima, Članak 82.: (1) Za ustupanje tražbine nije potreban pristanak dužnika, ali je ustupitelj dužan obavijestiti dužnika o ustupanju (2) Ispunjenje ustupitelju prije obavijesti o ustupanju pravovaljano je i oslobađa dužnika obveze, ali samo ako nije znao za ustupanje, inače obveza ostaje i on ju je dužan ispuniti bili dužni obavijestiti tome ma da Tele2 tvrdi da nisu. Ja bi Vas, sve znalce, molio za savjet što učiniti, žaliti se na Prijedlog za ovrhu i po kojoj osnovi ili se nagoditi sa agencijom i platiti im jos 400 kn koliko potražuju? Zahvaljujem svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija