Jump to content

vlac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemam ju sad pred sobom, ali ima žig i ovjeru da prijepis odgovara orginalu od strane nekog službenika suda. I to nisu htjeli uzeti u Fini zato što na žigu piše "prijepis" a ne "otpravak", ostalo je identično, bar to misle službenice u ZG da su zato odbili u Splitu.
  2. Bok, Može malo detaljnije - zar mogu uzeti ORGINAL presude sa suda i odnijeti u Finu? Mogu li to zatražiti poštom ili nekako drugačije, nije mi baš samo tako potegnuti od Zagreba do Zadra i saznati da mi fali jedan papir... Već imam kopiju sa ovjerom pravomoćnosti i ovršnosti - ta je odbijena... Hvala! V.
  3. Pozdrav, Nakon što sam predao prijepis (ovjeren da je identičan orginalu) sudske presude po kojoj pokušavam izvršiti ovrhu u FINU Zagreb dva mjeseca kasnije mi iz FINE Split dolazi odbijenica sa razlogom: "Fina postupa isključivo po izvorniku/otpravku osnove za plaćanje, Fina ne postupa po prijepisu izvornika". Ne želim Vas zamarati sa pričama što sam sve u FINI prošao prije toga - ovo je već (nedam se) završni čin hrvatske birokracije. Ne budi lijen - tražio sam kako doći do tog odpravka koji se spominje, u zakonu kaže: "(1) Otpravak je prijepis izvornika ili dodatni ispis koji se izrađuje po službenoj dužnosti radi dostavljanja strankama i drugim zainteresiranim osobama.". Tko je tu lud, koju točno formu presude treba predati u Finu i kako doći do te forme presude? Unaprijed hvala na pomoći. lp, Vladimir
  4. Prije 13 godina pokrenut je sudski postupak, bila je riječ o napadu na mene od strane skupine pijanih osoba. Policija je tada izašla na uviđaj, počinitelj je uhvaćen, država je zaključila da je kriva jedna od osoba i kao maloljetniku su mu uveli mjeru pojačanog nadzora. U međuvremenu su moji roditelji izgubljeni, ne znajući što da rade, unajmili lokalnog odvjetnika i pokrenuli privatnu tužbu kako im je sugerirano. Od tada je prošlo puno vremena, do mene nije stizala apsolutno nikakva pošta ni informacija, a odvjetnik se redovito nije javljao na telefon ili je obećao poslati neke informacije ali se nekon nekoliko dana pravdao da je zaboravio. Ljut na tog odvjetnika, pomirio sam se sa sudbinom i prestao ga zvati i raspitivati se o slučaju prije 7-8 godina, pretpostavljajući da je nastupila zastara. Prije 2 dana ovršnim postupkom mi je sa računa uzeto 2000kn. Nisam dobio niakakvu informaciju da će se to dogoditi, nisam znao ni zbog čega se to dogodilo, nikvu opomenu, račun, rješenje, apslutno ništa. Adresa nije mijenjana, nikad. - je li sam taj postupak zakonski? Mogu li vam tako ovršiti primanja bez da znate zašto, te bez da vas kontaktiraju? - na rješenje koje sam preuzeo u FINI piše da imam pravo žalbe 3 dana, na nešto što sam trebao dobiti prije 2 mjeseca? Što sada napraviti? - je li moguće da je sve te obavjesti dobivao odvjetnik, čak i ovu o ovrsi? - troškovi na rješenju su u vezi sa sudskim rješenjem i žalbom na to rješenje prije 1 godine. Nisam uopće znao za to, a još manje sam se žalio na isto? Što poduzeti oko toga, što napraviti kada odvjetnik tako nešto napravi na svoju ruku - a pretpostavljam da je napravio? - kako raskinuti bilokakvu vezu sa tim odvjetnikom? - kako sam ja kao privatni tužitelj mogao izgubiti ako je sve jasno kao dan i ako je država dobila taj isti slučaj protiv tog napadača? - je li moguće da 13 godina to nije ušlo u zastaru? Hvala unaprijed na svim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija