Jump to content

DaraJ

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je DaraJ objavio

  1. Pozdrav,

    kažete da postupak legalizacije nije zapreka za prijenos vlasništva. Kupila bih stan u koji u vlasničkom ima jednu kvadraturu, predan je zahtjev za legalizaciju lođe koja je prerađena u sobu. S tim dobivam dodatnih 15ak kvadrata (koji neće biti pri kupnji upisani). Nadam se da se naknadno na osnovu rješenja o legalizaciji može upisati dodatni stambeni prostor.?

    Da li ja, kao novi vlasnik stana, trebam plaćati sve preostale troškove nakon dobivenog rješenja o legalizaciji i može li se to unaprijed ugovorno dogovoriti o preuzimanju troškova?

    Hvala

  2. Pozdrav.. moje je pitanje: zanimam se za kupnju stana u stambenoj zgradi, ali u zk pod teretima piše: Odluka od (datum). Na temelju očitovanja od (datum) i nacrta od (datum) uknjiženo je pravo služnosti položenja i uzdržavanja glavnog uličnog kanala preko čkbr. ... upisane u A I (jedan) na korist: Grada Zagreba. Treba li mi to predstavljati kakvu smetnju (pri kupnji ili nekom drugom pravu slobodnog korištenja vlasništva?) Hvala

  3. Pozdrav,

    Kupujem prvu nekretninu kojom rješavam stambeno pitanje i predat ću zahtjev za oslobođenje poreza. Kupujem 3 etaže manje kvadrature, koje su u istoj razini i ukupne površine su 55 m2. U gruntovnici su upisane kao dva stana i garaža, ali imaju mogućnost biti jedan stan, jer su fizički spojeni i zanima me da li je u redu u napomeni u zahtjevu za oslobođenje navesti situaciju i postoji li mogućnost da će odbiti moj zahtjev s obzirom da je prostor etažiran? Hvala

  4. Poštovanje,

    kupujem stan preko kredita banke, uz hipoteku kao osiguranje, predugovor koji sam sastavila je potpisan, sve je prikupljeno od potrebne dokumentacije i sve čisto, procjena je obavljena i polako se pripremam za sastavljanje glavnog kupoprodajnog ugovora i odlučila sam sve sama, polako, ali (nadam se) i sigurno, a srećom, u mom slučaju nema nikakvih otežavajućih okolnosti. Zapela sam kod jednog članka koji sam našla u hrpi primjera ugovora: "Prodavatelj jamči da Nekretnina nije opterećena knjižnim ili izvanknjižnim teretima, niti bilo kakvim pravima trećih osoba koja bi umanjivala, ukidala ili ograničavala pravo vlasništva Prodavatelja, osim tereta (založnog stanja) upisanog u korist ____ broj_____ temeljem Ugovora o okvirnom iznosu zaduženja i osiguranju pod brojem________ od ______ godine, za iznos od ___ eur u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju Banke na dan plaćanja, uvećano za ugovorne kamate, kamate korisnika garancije, ugovorene kamate za zakašnjenje u plaćanju, odnosno zakonske zatezne kamate ukoliko budu više, provizije, naknade i troškove prisilne naplate bilo sudske ili izvansudske prirode.." Mene zanima da li je potrebno u ugovoru gore podebljano i zar mi to neće smetati pri upisu vlasništva?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija