Jump to content

Josip Crncic

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Josip Crncic objavio

  1. Pozdrav, 30.07. na svijet je dosla mala Lena Nedugo nakon tog sretnog dogadjaja žena i ja smo joj izradili dokumente i, da skratim, prijavili ju na ženinu adresu jer imamo razlicita prebivalista. Otisli smo na hzzo, podigli formulare za naknade, ispunili, prikupili sve potrebne dokumente i to je trebalo biti to. Medjutim žena je neki dan otisla predati formulare da bi joj oni rekli da taj formular vise ne vrijedi te da su dobili "novu verziju" sa nekim izmjenama. I te izmjene tj. jedna je za nas izgleda kobna. Žena je strani drzavljanin sa 5g boravka u RH i predaje za domovnicu sljedeci tjedan. U prethodnoj verziji formulara 5 godina boravka u RH je bio uvjet koji smo i zadovoljavali, medjutim to su izmijenili u "minimalno 12mj. stalnog boravka u RH" i tu sad padamo jer ona je tek nedavno dobila stalni boravak nakon tih 5 godina sto je ovdje. Naravno necemo ostati samo bez te naknade od 2400Kn vec i 1600Kn mjesecno do djetetove prve godine zivota! Sta da radimo? Mogu li oni samo tako u ovih 20 dana izmijeniti zakon i prakticki nam oteti novac? Bilo kakav savjet je dobrodosao. Hvala!
  2. ne shvacam zasto bi zena i ja morali imat isto prebivaliste?
  3. Pa te kokoske u mupu stvarno nisu normalne, ovo nije prvi put da nas dezinformiraju! Hvala ti. Jos samo kad bi mi nezko rekao dal da se uopce prijavljujemo na istu adresu ili je to nebitno s obzirom na rodjenje djeteta za 3-4tj.
  4. @sivko, upravo je dosla s mup-a i rekli su joj da ne moze mijenjat adresu
  5. Pozdrav, da li ce biti kakvih problema/komplikacija kada se dijete rodi ako smo zena i ja na razlicitim prebivalistima? Zivimo skupa inace, ali ja ne mogu prijaviti boravak na njenu adresu jer stambene jedinice na toj lokaciji nisu cista vlasnistva pa treba nekakvo odobrenje od grada.... A dal ona moze prijaviti boravak na moju adresu ne znam jer je stranac, prosli tjedan joj je bilo 5g u hrv i predala je papire za domovnicu. Hvala.
  6. Pozdrav, ja Hrvat i zena Bosanka vjencali smo se 16.4.2014. Njoj je uskoro 5g boravka u hrvatskoj i predaje za domovnicu. Termin poroda je 1.8. i do tada ta domovnica vjerojatno nece stici. Zanima nas da li cemo dobiti jednokratne naknade od grada i hzzo-a te da li imamo pravo na naknadu od ~1600Kn mjesecno do djetetovog prvog rodjendana, s obzirom da ce ona najvjerojatnije jos uvijek biti strani drzavljanin kada se dijete rodi. Hvala. P.S. zena je nezaposlena
  7. Pozdrav, zaručnici je termin za rodit 01.08. Prvo dijete. Stranac je, ove godine u 5. mjesecu joj je 5 godina da je u hrvatskoj a u 7. mjesecu istječe boravak. Nije u radnom odnosu, školuje se. Zanima nas kakva je procedura sa papirologijom za državljanstvo, koliko to traje, da li je zbog nečega poželjno da se vjenčamo kod matičara? Jer smo planirali svadbu tek sljedeće godine... Savjeti... Također u vezi jednokratnih naknada nakon poroda, ima li ona pravo na njih? Ima li pravo na onih ~1600 mjesečno do prve djetetove godine života? Hvala unaprijed na pomoći! P.S. tijekom trudnoće u ovih 5mj nije dobila jednu lipu od države, ni sa papirima za komplikacije, kažu da nema pravo na ništa kao stranac, je li to točno?
  8. A možda da probam neki blef opalit njenoj šefici tipa: probajte si zamislit naslove u medijima "Mlinar izbacuje trudnice na cestu" ?
  9. ...u Mlinaru kažu da neće produljivati, iako su na razgovoru za posao rekli da štite svoje trudnice i kada zaposlenica zatrudni dobiti će ugovor na neodređeno. Sada je priča drugačija. Može li se što po tom pitanu napraviti? U slučaju da ne može, što nam je činiti dalje? Da li će ju Mlinar automatski prebaciti na "teret" državi ili kako sve to ide? Hvala.
  10. Liječnici od 2012. godine nemaju veze sa trudničkim bolovanjima, znači ginekologica je trebala otvoriti to bolovanje. Ali da, u pravu ste, izgleda da je između njih dvije došlo do nekakvog nesporazuma i to bolovanje nije otvoreno te na temelju toga ginekologica ne može izdati doznake. Mislim, mogla bi ona, zvao sam pravnu službu, doznake može napisati i ručno za bilo koji period 12. mjeseca prošle godine, ali to je njena dobra volja. Na kraju smo uspjeli riješiti da pola te "rupe" pokrije ona a pola doktor, tako da će na kraju mislim sve biti u redu. Hvala.
  11. Pozdrav, probati ću biti kratak, kronološkim redoslijedom. 1.12.2013. Cura mi je radila, počele su mučnine i vrtoglavice. 2.12.2013. Cura nije otišla na posao već kod doktora, u bolnicu te na kraju ginekologici. Ginekologica joj je rekla da dođe sljedeći dan sa testovima za trudnoću. 3.12.2013. Ginekologica je pogledala testove i naručila ju 20.12. na prvi ultrazvuk, a do tada da ostane kod kuće, da ne ide raditi i da će joj tada dati doznake(komplikacije u trudnoći). 20.12.2013. Obavljen prvi ultrazvuk, ginekologica kaže da je trudna 8 tjedana te ju je naručila za sljedeći pregled 24.01.2014. i nadodala da dođe 30.12.2013. po doznake(tek tada jer si je ginekologica uzela godišnji tjedan dana). 30.12.2013. Ginekologica joj daje doznake ali samo od 30. do 31.12.2013.!! Gdje su doznake za razdoblje od 2. do 30.12.2013.?! Tijekom tog razdoblja nije bila sposobna za rad i rečeno joj je da ostane kod kuće! Bili smo kod ginekologice i bezuspješno se pola sata raspravljali, kaže ona da se ne može vraćat u 2013. i to nama napisat blabla...?! Zvao sam raznorazne brojeve i saznao da se može vratiti godinu unazad, čak i da ručno može napisati doznake! Šefica zove i hitno traži doznake radi obračuna plaće koji je ako se ne varam do 9. u mjesecu. Šta da radimo? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija