Jump to content

legalis2014

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! evo bio sam jučer na ispitu i poooooooooooooolooooooooooožiooooooo!!!! inače sam VŠS, informatika pismeni iz posebnog dijela su bila pitanja na zaokruživanje (20-ak) osim zadnja 3 gdje je trebalo nešto sitno napisati. Na usmenom dijelu pismeni mi je pregledala, pitala kako je bilo i nakon toga smo pričali o tome što radim, kao da razgovaram s frendom na kavi o svome poslu. Uglavnom jedna izvanredna gospođa i ugodan razgovor. Na pismenom se možete služiti svim mogućim stvarima, do skriti, mobitela, tableta, laptopa. za EU je bio gospodin i mene je pitao 3 pitanja (simboli EU, EU parlament, 4. val proširenja) koja sam znao i to je bilo to za prolaz. Uglavnom ne treba ništa puno pričati, samo da se vidi da znate nešto o materiji (pitanju) koje vam je postavljeno, 2,3 rečenice je dovoljno. Inače cura do mene nije znala jedno pitanje pa ju je pitao još jedno (ukupno 4) to je znala i prošla je. Ako netko ne zna neko pitanje onda pita sljedećeg to isto. Inače je gospodin bio ok. ZUP i ZUS, uredsko je bila gospođa isto ok, korektna. Pitala me par pitanja iz svakog područja, cca. 10 pitanja ukupno. Ništa nije bilo komplicirano i isto tako nije trebalo puno pričati, tek toliko da se vidi da znate o čemu se radi. JLP®S, službenički je bila isto gospođa koja je stvarno izvanredna, jednostavno vam pomaže koliko god može samo da prođete. Ako negdje zapnete pomogne vam maksimalno. Jednog kolegu je srušila ali stvarno ništa nije znao, nešto se ipak morate načiti. Pitala me jedno 10-ak pitanja. ustav, sustav državne uprave je bio gospodin koji nam je krv popio, cijedio nas ali smo prošli (mene osobno nešto manje mučio), 3 nas je bilo unutri. Kad smo ušli prvo nas je pitao koja smo stručna sprema i iz kojeg tijela dolazimo i po tome je postavljao pitanja. Valjda zato što sam informatika me nije previše gnjavio, ali cura do mene je bila iz pravosuđa i nju je cijedio do kraja, jedva je nekak ipak prošla. Mene je pitao 4 pitanja (osobne i političke slobode i prava, vlada RH, pravilnik, zamjenik ministra - poslovi) i na jedno nisam znao cijeli odgovor. uglavnom ispitivači iz svih područja su stvarno bili ok i pomognu vam, osim ustava i sustav državne uprave koji je po meni bio najteži i gospodin je bio dosta strog, tu ih je nekoliko palo. Do prvog usmenog (EU) sam imao tremu ali nakon toga je led probijen. Učio sam se mjesec dana. Uglavnom osim igre živaca i nervoze tih par sati dok ste tamo (ja sam za 4h bio gotov) jedno pozitivno iskustvo i da bi prošli ipak trebate nešto znati. Zadnja 2 tjedna sam se učio po 7-8 sati dnevno. nadam se da sam pomogao onima koji tek trebaju ići na DSI! SRETNO SVIMA!!!
  2. samo 4 pitanja su znači bila? znaš možda inače toliko bude pitanja ili se tebi tako potrefilo na roku? iz čega si učila? ja sam poskidao one zakone koji su navedeni za upravno područje informatičkih poslova. do sada nisam naišao na nikakvu skriptu. hvala na informacijama!
  3. ima netko tko je bio nedavno na DSI iz informatike? kakav je sistem pismenog, možda neka pitanja tko se sjeća? isto tako ako netko ima nekakvu skriptu za informatiku slobodno mi pošalje na mail, widion925@gmail.com, unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija