Jump to content

rijeka123

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvi prijedlog o pregrađivanju je neizvediv u ovom slučaju. Molim Vas što mislite pod uzvratiti puno gore i natjerati na raznorazna plaćanja. Možete biti malo konkretniji, nisam pravnik pa ne razumijem što mislite. Unaprijed zahvaljujem Ažurirano To već znam, planovi su doći do maksimalne financijske koristi.
  2. Što predlažete u takvoj situaciji? Na koji način izvršiti pritisak? Unaprijed zahvaljujem
  3. Nisam mogao otkupiti njezin dio objekta, jer je postojala hipoteka banke na istoj parceli i zabrana uknjižbe radi sudskog spora. Zbog hipoteke ovršitelj je bio primoran platiti kredit pri kupnji pola kuće kako bi se osigurao da kuća ne dođe na drugu dražbu. Mislite da sam u takvoj situaciji mogao nešto napraviti? Što u slučaju razvrgnuća, kako se postaviti? Ažurirano @coruptionbuster : ispravite me ako griješim, trenutno ne postoji mogućnost zahtjeva plaćanja najma novom suvlasniku iz razloga jer objekt nije legalan, samim time nismo ga u mogućnosti iznajmljivati ni ja ni suvlasnik. Radi se o kući na tri etaže, ali ne tri odvojene stambene jedinice, nego jednoj nedjeljivoj cjelini s unutrašnjim stubištem koje povezuje moj dio s dijelom suvlasnika. Objekt je realno procjenjen, ali je situacija bila nešto kompleksnija u startu. Što mislite na zagarantiran pozitivan ishod, mislite na veze na sudu ili nešto drugo??
  4. Poštovani, zanima me nekoliko informacija vezano za konkretan slučaj. Naime, još uvijek ne legalizirani objekt (za koji je predan zahtjev za legalizaciju) proteže se preko dvije parcele, jedne u vlasništvu moje majke, čiji je dio prodan na dražbi. Moja parcela i pola objekta nije bio predmet ovrhe, koja su moja prava? Da li smo sada ja i novi vlasnik suvlasnici nekretnine? Što bi se dogodilo u koliko bi ja povukao zahtjev za legalizacijom objekta? Kako je objekt jedna nedjeljiva cjelina s unutarnjim stubištem koje spaja moj dio objekta s dijelom objekta drugog vlasnika, te ga nije moguće podijeliti u dvije smislene upotrebljive cjeline...imamo li oboje pravo na korištenje cijelog prostora u suvlasništvu? Te kakve su eventualne mogućnosti konačnog rješenja čitavog problema. Unaprijed zahvaljujem.
  5. Zahvaljujem na Vašem odgovoru. Jedino me interesira da li u slučaju kada je parcela majke pod ovrhom postoji mogućnost istog načina rješenja problema?
  6. Majka i ja smo vlasnici dvije odvojene katastarske čestice. Na katastarskoj čestici koja je u vlasništvu moje majke postoji još darovni ugovor iz 1990. godine kojim moja baka daje majci česticu na korištenje zajedno sa svojim suprugom (u koliko ta činjenica mijenja nešto na stvari). Otac je tada (1990. godine) na katastarskoj čestici majke izgradio garažu, a otac i ja smo kasnije sagradili objekt na mojoj čestici i dijelom na čestici moje majke.
  7. Zahvaljujem na Vašem odgovoru. Na parceli koja je u vlasništvu moje majke nalazi se manja kuća koja je pod hipotekom banke. Nova kuća koja je izgrađena dijelom na parceli majke i dijelom na mojoj parceli nema građevinsku dozvolu. Predani su papiri za postupak legalizacije, a ukupni trošak legalizacije s komunalnim i vodnim doprinosom u konačnici iznositi će oko 200.000 kn. Kako smo otac i ja sagradili novi objekt, ne razmišljajući kako ćemo jednog dana upasti u probleme zbog ulaska jednim dijelom objekta u parcelu moje majke, koje nam korake predlažete u rješavanju problema? Unaprijed zahvaljujem, Lp
  8. Dobro Večer! Zamolio bi za pomoć i informacije, da li je moguće radi dugovanja jednog od vlasnika (moje majke) koja je vlasnik dijela parcele na kojoj se nalazi trenutno još nelegaliziran objekt, a većim svojim dijelom kuća stoji na parceli kojoj sam ja vlasnik izvršiti ovrhu ? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija