Jump to content

Arnica

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Arnica objavio

  1. Niste niti trebali. Ako je ovo stanje za vas normalno, a revolt vojske ovršenih "sve po zakonu" bezobrazluk, i bolje editirao moderator. Zlo mi je od ortodoksnih legalista koji se prave fini i kao da ne znaju da su mnogi zločini u povijesti bili sasvim legalni i zakoniti, pa tako i ovaj ovršni.
  2. Radi se o ukupnom iznosu oko 520kn, tako su mi rekli, što je za mene u mojoj situaciji puno. Ali radi se prije svega o principu -jer ne želim dozvoliti da budem još jedna od onih koji će poslušno sagnuti glavu, skinuti kožu i platiti, e da bi Bandito & co, ter vojska birokratskih uhljeba počevši od FINE nadalje -i dalje parazitirala. Dakle -zanima me može li se ikako osporiti ovrha? Jer ponavljam -do neki dan uopće nisam znala za bilo kakav postupak da se vodio, niti ništa! Mislim, pa SAMO 19 godina im je trebalo da se sjete nešto iz arhiva iskopati? Koliko puta će još mene ili nekog drugog naći ovršavati zbog nekih "teških nedjela" iz daleke prošlosti, a za milijunske krađe i pronevjere koje su svima poznate se eto ne može naći dovoljno dokaza, ili odlaze u zastare? Ma pljuc i takvoj državi! editirao moderator
  3. Pozdrav! Imala sam žiro račun koji nisam koristila godinama, a također sam godinama nezaposlena, dakle drugi račun nemam. Prije nekog vremena sam primjetila sam da mi je istekla kartica, otišla sam u banku pitati, i rekli su mi da je račun blokiran prošle godine zbog ovrhe (uspjeli su naplatiti 3kn), a u FINI da je ovršitelj Grad Zagreb zbog prekršaja (vjerojatno ZET) iz 1996. godine! Nikada nisam dobila nikakav poziv, opomenu, ništa. Rekao bi Mladen Delić -ljudi moji je li to moguće?! Što napraviti, od kud krenuti?
  4. Genijalna ideja. Ali zbog nekih okolnosti to nije moguće. Moje pitanje se odnosilo na već izdane prekršajne naloge.
  5. Pozdrav! Riječ je o starijoj osobi, koja je prebivalištem prijavljena 300km od Zagreba, međutim zbog zdravstvanog stanja boravi s obitelji u Zagrebu. Zbog zdravstvanih, kao i financijskih i drugih okolnosti nakon gubitka osobne iskaznice nije otišla napraviti istu par mjeseci (jer ne može sama putovati). Dakle je u međuvremenu nekoliko puta legitimirana, međutim kako je imala uz sebe samo onaj list papira o gubitku iskaznice, napisali su joj nekoliko kazni po 200 kn. Moje pitanje je, s obzirom da se radi o istom djelu prekršaja, smije li se isti prekršaj kažnjavati više puta? Jer jedna kazna je plaćena.
  6. Hvala na savjetu, očito ćemo morati angažirati odvjetnika, jer ja nisam baš upućena u pravo, a izgubiti takav spor zbog amaterizma bi bilo vrlo glupo. Svjesni smo itekako te činjenice da isplata odštete u biti ide na teret države tj. svih poreznih obveznika, ali jednako i revoltirani upravo činjenicom da odgovorna birokracija godinama i desetljećima sjedi po udobnim kancelarijama i ne poduzima ama baš ništa po pitanju uvjeta u zatvorima jer je to za njih valjda negdje u drugoj galaksiji; nisu u toj koži, pa ih nije briga.
  7. Hm, mene su uputili da se prvo mora podnjeti zahtjev za mirnim rješenjem spora ODO-u, i to u formi tužbe, jer da je takva procedura kada se namjerava tužiti državu.
  8. Pozdrav! Molim za pomoć: Suprug je proveo 6 mjeseci na odsluženju (Centar za dijagnostiku Remetinec i Svetošimunska), i htjeli bismo podnjeti tužbu na uvjete s odštetnim zahtjevom. Nemamo baš za plaćanje odvjetnika, tako da bih pokušala sastaviti tužbu sama, pa vas molim pomoć. Na koje članke zakona se pozvati, i kako točno nasloviti za ODO; tužba s odštetnim zahtjevom na uvjete boravka u kaznenim ustanovama, prijedlog za mirnim rješenjem, ili kako? Bilo koje dodatne preporuke i savjeti ako ih imate također bi mi dobro došle. Hvala!
  9. Kakva uopće korist od komisije koja se sastaje tek par puta godišnje (umjesto prema potrebi), a predmeti se samo gomilaju, i rješavaju se 1,5 do 2 godine nakon predaje molbe?
  10. Molba poslana u rujnu 2013., dobio poziv na odsluženje početkom siječnja 2014, i odslužio svoje. Nitko nikada ništa nije odgovorio, kao da si ubacio molbu u koš za smeće, samo što imaš papirić s urudžbenim brojem, s kojim se valjda možeš obrisati.
  11. Ja to znam, ali čitala sam da su tako vrli pravni stručnjaci obrazložili da se i nakon ukidanja izvanrednih pravnih lijekova može zatražiti pomilovanje, kao da je ono pravni lijek. Dakle, moje je pitanje je bilo u tom smislu -država nije omogućila pravni lijek nakon drugostupanjske presude, može li je se zbog uskrate toga tužiti?
  12. Ali država nije ostavila apsolutno nikakvu mogućnost žalbe, u tom smislu sam mislila.
  13. Slično pitanje -suprug je dobio 6 mjeseci za tt po KZ/97, i obavezno psihijatrijsko liječenje (koje je prema mišljenju vještaka u postupku moglo biti nastavljeno i ambulantno). Međutim, ako je Zatvorski sustav država u državi, bolnica Svetošimunska joj je valjda glavni grad (slučaj Francišković, i sl).! Dakle -uopće mu u BOLS-u nije provedeno vještačenje da bi se moglo to decidirano utvrditi da ili ne ambulantno liječenje, ali mu je sada uprava /povjerenstvo ili što već -elegantno odbilo molbu za uvjetni otpust (ostaje mu još samo 5 tjedana!). Ima li mogućnost on žalbe, i kome? (I koji ZIKZ se uopće u njegovom slučaju primjenjuje, jer čitala sam neku raspravu o tome, ali sad ne mogu naći)
  14. Moje pitanje u vezi DO; svjedokinja je u postupku navela nekoliko lažnih iskaza, koji su odmah (usmeno) pobijeni, ali se lako mogu provjeriti u institucijama. DO naravno nije pokrenula protiv svjedokinje postupak, pa me zanima -što bi se moglo konkretno pokrenuti protiv svjedokinje, a što protiv državne odvjetnice?
  15. Nije mi jasno čemu uopće služi ta lažna institucija pomilovanja, jer molba koja je predana još početkom rujna prošle godine još nije stigla biti obrađena. To je jedan teški cirkus, kakva se to dokumentacija treba sakupljati mjesecima, a niti ima ikakvih rokova za obradu, niti apsolutno ništa! Budući je bilo riječi o tome da se ukidaju brojni pravni lijekovi Vrhovnog suda jer se mogu nadoknadilo ovime -cirkus je tim veći! Moje pitanje je -može li se zbog toga tužiti državu ili bilo koga zbog toga?
  16. U svakom slučaju pripremite se na duugo čekanje kada idete u posjete. On ima pravo na 2 posjete mjesečno, u trajanju od 1 sat, dakle -ako mu netko drugi dođe jednom, može još samo jednu posjetu taj mjesec primiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija