Jump to content

mim2014

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle nego dogovor i odgovornost o viđanju, boravku, staranju i odgoju djeteta između dva roditelja koje u ovom i svim slučajevima treba postići prvenstveno u/na korist djeteta.
  2. Suprug je sklopio Ugovor o najmu stana u kojem smo imali zajednički život. Sada smo rastavljeni te je on u najmio drugi stan. Da li se Izjavom o suglasnosti njegovo stanarsko pravo ostvareno sklapanjem tog Ugovora može prenijeti na mene kao i sva ostala prava i obveze iz istog Ugovora? Ja bih ga zamolila da takvu Izjavu potpiše i uz nju priložila i vlastitu Izjavu o suglasnosti prijenosa stanarskog prava/molbu za prijenos stanarskog prava temeljem istog Ugovora ili zatražila poništavanje istog sklapanjem novog Ugovora temeljem Izjave o suglasnosti? Molim Vaš savjet... Hvala
  3. Sve sto sam do sada cinila bilo je zbog obitelji, od kad smo se X i ja razisli cinim zbog dobrobiti djeteta. Zahvaljujem Newbie na savjetima. Vama samo porucujem da niste u pravu. Nisam pisala o nasim odnosima, nego o pravu da vidja dijete. Potpuno sam svjesna da ovo nije prekid momka i djevojke kada vise ne zelis nista s njom/njim, nego pocetak novog suzivota u kojem ce dijete biti sretno. Takav zivot iziskuje u mojem slucaju snagu da X vidjam i s njim razgovaram bez tuge, boli i svega onoga sto moram osjecati kao normalna osoba, pa cak i ljutnje, ali ponavljam dijete je najvaznije! Hvala jos jednom na savjetu.
  4. Hvala sto ste me upoznali s njegovim pravima, ja sam razumna osoba i moj nerazuman strah ste procitali iako ja nisam bila svjesna ni da sam ga napisala. Kako je receno dijete je i njegovo i ja njegova prava necu osporavati. Mi smo sjeli razgovarati nakon sto je proveo neko vrijeme s djetetom ja mu od tog vremena druzenja nikad nebih uzela ni minutu jer znam koliko svaka takva minuta vrijedi. Iako mi niste odgovorili na pitanje jesam li ja duzna odgovarati na njegov pozive? Sto se podrazumijeva pod "poslijepodnevno druzenje", sto pod dnevno, a sto s vikendom? Smijem li mu predloziti da bude s djetetom od 15 do 19 sati barem u zimskom periodu? Dijete je u vrticu svakim danom do 15 sati. Oboje radimo do 16 sati, pa dijete preuzima iz vrtica njegov djed.
  5. Ne osjećam se ugodno ni da ga odvodi daleko od stana...
  6. Jučer je X napustio stan u čijem smo podstanarstvu i iza sebe ostavio zajedničko dijete od tri godine i ja razumijem da će ga X htjeti viđati, ali ne znam kako da se uopće o tome s njim dogovorim? Da ga viđa svaki drugi dan? Dva puta tjedno? Vikend jednako priželjkujemo dijete za sebe i ja i on jer jednako radimo (u jednako radno vrijeme). Pola sata, sat, dva? Nisam načisto treba li pokušati dati vremena u odvojenom životu za ohladiti glavu, .. prije podnošenja papira za razvod? Kako da za to vrijeme napravim odmak i pronađem neki novi mir kada X zove nekoliko puta na dan kako je njegovo dijete? Imam li pravo ne javljati se na njegove pozive? Razgovarati možemo kada dođe viđati dijete neovisno o vremenu koje će provesti s njim. Ja bih ga obavijestila o nedaj Bože bolesti djeteta, ali neda mi se odgovarati na pitanja jel ručao, kakao, zaspao? Želim biti fer prema djetetu koje je još nesvjesno da je X napustio zajednički život da viđa svog oca. Ne znam trebam li se obratiti czss po tom pitanju iako nismo razvedeni niti se za sada ne razvodimo? On je bio dobar otac našem djetetu i za sada nemam razloga da mu osporavam viđanje djeteta. Iako meni treba odmaka od njega... Molim za savjet, prijedlog...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija