Jump to content

VJEC

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, za alimentaciju je sigurno tako, ali ne znam kako stoje stvari sa porodiljnim. Jasno mi je da se smatra prihodom ako je žena bila zaposlena prije porodiljnog pa nakon poroda ode na porodiljni na kojem dobiva određeni postotak svoje plaće, ali što je sa porodiljnim kad je žena bila nezaposlena ? Zar to ne bi trebao biti, ajmo reći "socijalni porodiljni" i kao takav neubrojiv u prihod ?
  2. Da, ali našao sam na netu da porodiljna naknada, socijalna pomoć i alimentacija ne spadaju u dohotke tj. prihode pa me čudi da se to računa.
  3. Unaprijed se ispričavam, ako postavljam pitanja na koja se već dao odgovor u nekoj od mnogobrojnih rasprava. Konkretno me zanima da li mogu ženu prijaviti kao uzdržavanog člana obitelji i na temelju nje dobiti porezne olakšice. Ona je već godinama nezaposlena i primala je socijalnu pomoć. U 4.mjesecu prošle godine, dobili smo bebu pa je otada korisnik porodiljne naknade od 1600 kn. Također prima alimentaciju 1800 kn od bivšeg supruga jer ima s njim dvoje djece za koje skrbi. Eto, jedna dosta zapetljana situacija i nikako da negdje pronađem odgovor na to. Bio sam i u poreznoj upravi i oni su mi rekli da ne mogu dobiti na temelju nje nikakve olakšice, jer ona ima primanja, međutim na netu sam pronašao dosta toga što tvrdi upravo suprotno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija