Jump to content

Višnja Jurišić

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas ako biste mi mogli dati neke smjernice odakle da krenem osim podnosenja zalbe ( za koju vas molim neki primjerak prema kojem bi ju mogla sastaviti ). Stvar je u tome da je treca osoba lazirala punomoc i pokrenula ostavinski postupak bez naseg znanja tako da brat sestra majka i ja nismo naslijedili nista nakon oca jer nismo upisani ,a posta je sva preusmjerena na druge adrese tako da nismo imali uopce pojma da je i pokrenuta. Za vandredni lijek o ponistenju postupka je kasno jer je objektivni rok prosao ,od toga ima godina dana ,a mi smo tek saznali ! Sto se tu moze napraviti jos ,molim vas savjet ! Unaprijed zahvalna !
  2. Pozdrav ! Da stranac koji ima privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa Hr.drzavljaninom može se normalno zapošljavati kao i hrvatski državljani, jednako tako ima i sva prava koja proizlaze iz rada i radnog odnosa. Veliki pozz
  3. Ovim putem zelim svima reci da nikakva zakonska prepreka ne stoji za ugovor na neodredjeno za stranca na privremenom boravku u svrhu spajanja obitelji sa Hr .drzavljaninom Mnooogooo srreeetnaaa
  4. Ne mogu reci da nije stao sa objasnjenjima za potpuni odgovor su me preusmjerili da kontaktiram Ministarsvo za rad u Zgrebu sto sam i napravila i razgovarala sa pravnikom ,nakon tog sam po njegovom naloženju poslala upit Ministarstvu rada,sada cekam odgovor ,ne vidim razlog zasto se ne bi mogao zasnovati rad na neodredjeno ,potvrda o produljenju se moze donositi iz godine iz godinu u svakom slucaju prije nego se prekine polica osiguranja,ali dobro evo vidjet cemo,a gore kako je objasnjeno vec sam navela da ne igra im nikakvu ulogu,a zasto i kako ne znam !
  5. Iako je moguce da ste vi mozda i vise upuceni,a da se jos nije pocelo raditi u tom smjeru jer je sve novo,ali ja se trudim da ostvarim svoja prava jer je to bitno pitanje koje bi trenutno bilo lijepo rijesiti!
  6. Ipak jako sam zahvalna sto ste mi pokusali objasniti i vi sa svoga aspekta ovo pitanje !
  7. Nazalost stvari ne sa toje tako,znam i za taj zakon jer upravo prikupljam papire jer krajem mjeseca predajem i ja za produljenje boravka iako imam jos 2 godine dobit cu na 5 god.ali na socijalnom su mi i pored toga rekli da ne mogi imati ugovor za stalno nego samo za taj period ,ugovor za stalno mogu imati samo stranci sa stalnim boravkom,ali kazem vam u Mup-u kazu da mogu,zatim sam zvala Mup-Zagreb di sam dobilapotvrdu toga ali su me preusmjerili da kontaktiram Ministarstvo rada ,zbog toga kako stoji u zakonu ,odvjetnik je rekao da posaljem upit ,ja sam poslala i sada cekam nadam se povoljan odgovor! Nadam se da ce da ako bude tocna informacija ova pomoci mnogim strancima diljem Hrvatske koji imaju status kao ja ,veliki pozdrav! Ako netko jos nesto u medjuvremenu sazna neka javi! Ipak u zakonu nigdje tocno ne stoji da stranac u svrhu spajanja obitelji nema pravo na rad na neodredjeno vrijeme !!
  8. Obrazlozenje u socijalnom bi bilo da stranci mogu dobiti ugovor na onoliko vremena koliko im traje odobreni boravak, s tim da kada sam citala zakon (koji je jako nedorecen po pitanju prava stranaca u Hr.)da je to vise u slucajevima stranaca sa radnom dozvolom ,jer po svim tockama zakona ,stranac koji ima boravak u svrhu spajanja obitelji je uvijek iznimka ,tako da je moguce da je i po ovome pitanju ,u Mupu kazu da mogu imati ugovor za stalno i da ovi u socijalnom bolje protumace zakon... mislim jako lijep odgovor ..i sta da ja radim,pokusat cu ovako ako netko zna ako ne onda cu naci drugi nacin ,ali naci cu ga u svakom slucaju! I jos ne znam da li bi mi vec moralo primjenit po tome pitanju zakone iz Eu jer definitivno znam da po njima ako si nastanjen 3 god imas prava na rad ista kao i supruznik na osnovu kojeg je odobren boravak !
  9. Molim vas ,bila bi vam jako zahvalna ako biste mi dali odgovor.. Radi se o tome da ja vec tri godine zivim u Hrvatskoj u braku sa hr, drzavljaninom,zanima me da li ja kao stranac mogu dobiti u firmi ugovor na neodredjeno vrijeme jer u mupu kazu da mogu ,a u socijalnom da ne mogu! ??? I vas odgovor da mi ako mozete potkrijepite clanko i stavkom u zakonu !! Hvala lijepo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija