Jump to content

stuart_mali

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam, itekakav, jer i ja (kao i ostatak moje obitelji) uskočimo i pomažemo ocu oko babe. A ovo pitam u ime svih nas - kako je smjestiti u neki centar i oduzeti joj pravo raspolaganja imovinom, jer očito nije normalna?
  2. Imam jedan problem s nasljedstvom. Naime, djedovom smrću imovinu su podijelili moj otac i baka. Kako baka ima 97 godina, te često gubi svijest, a ne želi napustiti kuću, niti želi ičiju pomoć (zapravo doslovno gađa ljude izmetom...), što možemo učiniti? Molim savjet.
  3. Jes, ima sarajevski marlboro.... Pitam jer ne znam kako je to kod nas pravno definirano, da li su to umjetničke slobode? Jer, postoji i Bjuik Riviera, pa sad... To bi trebalo biti u funkciji umjetnosti? Što naš zakon kaže o tome?
  4. Da li se smije roman nazvati imenom nekog proizvoda, npr. kao Marlboro, Apaurin, Orbit... i slično...??? Da li to spada u umjetničke slobode?
  5. Djed mi je umro nedavno i ostavio (bez oporuke) kuću mom ocu. Kako nisam u najboljim odnosima s mojim ocem, želio bih znati: 1. Da li sada kad je on automatski nasljedio, i ja imam prava na tu kuću, i moja majka? 2. Da li je on može prodati bez moje ili majčine suglasnosti? 3. Da li bi razvodom moja majka dobila pola kuće ili polovicu vrijednosti od moguće prodaje? Molim vas, pomozite mi. Jako mi je hitno. Hvala. Ili ja nemam ama baš nikakva prava i on me može šutnuti na ulicu????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija