Jump to content

derek1977

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ma znam da sam dobro prošao. Da, Vi ste dugovali državi a oni ne čekaju i ne praštaju. Ovo su firme i njima se ostavlja (pretpostavljam da je tako) kako žele postupati u ovrhama-hoće li se dogovarati, navaljivati ili nešto treće (ova odvjetnica je vjerojatno procijenila da obzirom na moju dokazanu situaciju potkrepljenu dokumentima nema smisla da sad odmah opali iz svih oružja (a da me neće zaboraviti to je sigurno!). Hvala Vama još jednom na odgovorima i pomoći!
  2. oni su u petak bili pred tim stanom-nije bilo ni mene ni stanodavca već dušebrižni susjed. Zvali su me telefonom i pitali da li imam bilo kaj da se naplate na što sam im rekao da nemam (što i nemam). Također sam ih pitao da li je potrebno da im na odvjetnički ured pošaljem sve potvrde o neimaštini, na što mi je gđa odvjetnik (inače vrlo ljubazna) rekla da nema potrebe već kad počnem raditi da im se javim za dogovor oko otplate-što se isto neće dogoditi obzirom da mi već sjede na računu i čim na račun krenu plaće oni će se početi naplaćivati-malo ali početi će. A rješenje nisam dobio nikakvo (čak sam se ponudio da dođem tamo kroz 1 sat ili kod njih u ured da ga preuzmem pa mi je također rečeno da ne treba)
  3. jesam i vidim ovaj dio mi je jasan: (1) Sudski ovršitelj, prije nego što pristupi pljenidbi, predat će ovršeniku rješenje o ovrsi i pozvati ga da plati iznos za koji je određena ovrha s kamatama i troškovima. što znači da ja svakako moram dobiti to rješenje prije bilo kakve pljenidbe odn. upadanja u stan. Provjeriti će mi prijateljica na sudovima koji se uopće ovršni postupci vode protiv mene. Vidim isto tako na ovoj stranici: http://www.tszg.hr/cro/TSZG/Djelokrug-Suda/Ovrha/Strucni-clanci/Zastita-ovrhovoditelja-u-ovrsnom-postupku/Utvrdivanje-imovine-ovrsenika kaže da po čl. 16b Ovršnog zakona ovrhovoditelj može tražiti a državne institucije su dužne dati dokumente koji utvrđuju moje vlasništvo (nekretnine,pokretnine) odn. da nemam ništa. Isto tak dalje u tekstu navodi prokaznu izjavu koju ja dajem pred sudom na zahtjev ovrhovoditelja. Da li ja mogu (kad saznam na kojim se sudovima vode ovršni postupci) samoinicijativno dati te izjave-bez zahtjeva ovrhovoditelja? da skinem brigu da li će upadati stanodavcu u stan itd...a kad se zaposlim odn. budem imao prijavljenu plaću obzirom na ovrhe skidati će mi se 1/3 plaće pa će se bar malo pomalo namirivati iz toga.
  4. hvala na iscrpnom odgovoru. Znači oni nikako ne mogu uzeti stvari od stanodavca? KOme i gdje ja mogu dati tu prokaznu izjavu? Osim toga, ako sam dobro upućen, nakon što ovrhovoditelji prvi put izađu na teren odn. dođu prvi put na ovrhu na moju adresu gdje sam prijavljen (kod mojeg stanodavca) oni moraju meni uručiti obavijest da su bili u ovrsi, zar ne? A ja onda po toj obavijesti njima prilažem tu prokaznu izjavu i sve ovjerene dokumente gdje je vidljivo da nemam nikakvih pokretnina, nekretnina ni sredstava? U svakom slučaju, moj stanodavac nema nikakvog straha da će mu netko doći sa bravarom i ulaziti u stan uzimati stvari? Znam da sam dosadan, ali volio bih to stvarno detaljno obraditi. Hvala još jednom na odgovorima!
  5. ovo je iz članka 138. točka 4: (4) Smatra se da ovršeniku pripadaju pokretnine koje ima na sebi, odnosno koje se nalaze na ili u njegovoj nekretnini, u stanu u kojemu stanuje, odnosno u poslovnoj prostoriji koju je zakupio. kaj znači ovaj dio 'u stanu u kojem stanuje'? Znači ovrhovoditelj može smatrati da su u tom stanu moje stvari pa ih može i plijeniti?tipa tv i sl.?Sorry kaj ovoliko cjepidlačim ali stvarno bih čovjeka htio smiriti sa detaljnim i konkretnim objašnjenjem.
  6. hvala na odgovoru! Ja mogu dati prokaznu izjavu a osim toga imam i sve originalne dokumente/potvrde da ne posjedujem nikakve pokretnine, nekretnine ni ikakva sredstva na računima (znači ne posjedujem baš ništa). To mi je sve trebalo da mogu ostvariti socijalnu pomoć. Gdje se može dati ta prokazna izjava? Još samo 1 pitanje-znači ovrhovoditelj nema ni nikakvo pravo sa bravarom ulaziti u stan mog stanodavca, zar ne? Moj stanodavac ne može snositi apsolutno nikakve posljedice zbog mojih dugova i ovrha? I ako Vam nije teško-da li mi možete navesti gdje se decidirano u zakonu nalazi članak koji to potvrđuje? Pitam da umirim stanodavca-čovjeku je panika da mu ne uzimaju stvari radi mene.
  7. Ima li netko molim Vas vremena da mi odgovori? Hvala!
  8. pozdrav svima. Prije svega isprika ako je već negdje postavljeno pitanje. Naime, nemam nikakve imovine (ni pokretne ni nepokretne). Primam socijalnu pomoć i od toga plaćam sobu na adresi na kojoj sam i prijavljen. Prehranjujem se od manjih poslova koje odradim. Trenutno vrlo intenzivno tražim posao i ima izgleda da ga uskoro i dobijem. Bio sam vlasnik obrta i ostao dužan cca 10 000 eura poduzećima od kojih sam uzimao robu. Obrt je zatvoren sa 2010. godinom. Ja naravno imam blokadu odn. ovrhe na računu. Socijalno primam na zaštićeni račun. Moje pitanje je: da li sudski ovršitelji koji dolaze na adresu gdje sam prijavljen mogu uzimati bilo što od imovine osobe kod koje sam prijavljen (koja je vlasnik stana u kojem sam prijavljen)? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija