Jump to content

Tyler Durden

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da nista od darovanja jer mi je jedina mogučnost darovati auto roditelju a kako je to drugi nasljedni red plača se porez od 5%.
  2. Znaći darovanje članu uže obitelji je izuzeta u smislu prijenosa vlasništva jer znam da je prodaja vozila dok kazne nisu plačene zabranjena tj. novi vlasnik nece bit u mogučnosti napraviti prijepis vlasništva na sebe. Hvala na trudu i vremenu. Pozdrav!
  3. OK, Hvala! A znate li možda kako "zaobiči" zabranu registriranja vozila?
  4. Molim na koji način se može "prepustiti" drugome? Da se vratim malo na zastaru. Prije (2008.) sam imao slučaj da dvije godine nakon počinjenog prekršaja nije pokrenut sudski postupak pa je sve otislo u zastaru. U ovom slučaju je od počinjenja prekršaja do donošenja presude prošlo više od tri godine pa mi nije jasno kako sad nema zastare s obzirom da niti jedna strana u tom periodu nije ništa poduzimala. Također je prošlo više od 4 godine od počinjenja prekršaj a nisu se ni pokušali naplatit tj još nema ovrhe na tekučem računu.
  5. Nisam primio presudu. Bila je objavljena na oglasnoj ploci suda.
  6. Molim da mi pomognete oko slijedeće sitaucije. Prekršaj je počinjen 9.2.2010. a presuda je donesena 13.10.2013. Nisam se žalio na presudu u iznosu od 2.000kn a nisam se žalio ni nakon počinjenog prekršaja. U subotu 4.10.2014. sam isao na registraciju vozila međutim stoji zabrana registracije zbog neplaćene kazne. Zanima me da li je nastupila zastara a i s obzirom da je prekršaj iz 2010. smije li bit zabrana na registraciju vozila. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija