Jump to content

Vegi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kao što sam već i napisala, ja sam pokušala nadodati svoje prezime djetetu, ali niti mi je dozvolio bivši suprug jer mu je to poslužilo u qvaziterapijsku svrhu, niti mi je centar za socijalnu skrb po tom pitanju izašao u susret kad sam pitala. Sada sam došla na tu ideju da pitam opet nekoga može li mi pomoći čisto zato što je MOJE DJETE inzistiralo da promjeni prezime, jer ne želi nositi prezime nekoga koga ne poznaje i ko o njemu ne vodi računa. Ja sam s njegovim ocem odavno raskrstila i nemam nikakve namjere da se nekome revanširam, ali ujedno ne krijem da mi nebi bilo drago da se riješim tog "prezimena" da me ništa više ne podsjeća na kalvariju koju sam prošla s dotičnim gospodinom. Hvala vam još jednom na odgovoru. pokušat ću opet pitati u centru za soc. skrb i usmeno, a i pismeno. Nadam se da će nešto od ponuđenih riješenja zadovoljiti potrebe mog djeteta, a ne moje nakane..jer ja u ovoj priči nisam ni važna. Pozz
  2. Wow..hvala na dobrom prijedlogu. Nisam se ni sjetila da to mogu pokušati tražiti i pismenim putem.
  3. Hvala najljepša na odgovoru. Pitala sam prije dvije godine u centru ali su mi odgovorili da šta sam zapela za to prezime, da to i tako nema nikakve veze, da i nije baš neki opravdan razlog što otac ne dolazi po njega . Neznam onda koji bi onda bio opravdan razlog kad otac nije zainteresiran za svoje djete ni u kojem pogledu:-?. U matičnom uredu me gospođa primila na vratima, i mislim da nije imala živaca niti me saslušati kako treba, jer naravno...još jedna u nizu koja je rastavljena i sad traži svoja neka prava... Vrlo brzo me otpilila s tim da ne mogu ništa bez bivšega supruga..!!??
  4. Dobar dan. Može li mi neko reći sa koliko godina maloljetno dijete ima pravo samo odlučivati o promjeni prezimena? Rastavljena sam već 8 godina i imam sina od 10 koji nosi "očevo" prezime. Nakon rastave ja sam se vratila na svoje djevojačko prezime i molila sam svog bivšeg supruga da mi dozvoli da našem djetetu nadodam i svoje, da ne bi bilo problema kasnije u vrtiću i školi, što je on decidirano odbio. Taj "otac" je neko vrijeme dolazio po naše dijete tek toliko da bi meni stvarao probleme time što ga nije vraćao na vrijeme. Kada mu je to dojadilo jednostavno je prestajao dolaziti. Moj sin već skoro 8god nije vidio svoga "oca" niti zna išta o njemu kao ni ja, alimentaciju nije platio nikada ni jednu, navodno sud mu nema odakle oduzeti jer ne radi i nema ništa na sebi. Moje dijete, kao ni ja, uopće ne želi više nositi njegovo prezime i želi ga promjeniti i staviti moje. U matičnom uredu su mi rekli da bez dozvole bivšega supruga ne mogu sama ništa napraviti. E sad...postoji li način da se to napravi bez njega??? Unaprijed zahvaljujem na pomoći !!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija