Jump to content

Pravi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. koliko dugo mi zakonski u tom slucaju stari poslodavac ima pravo zadržavati radnu knjižicu i dali mi u njoj može napisati nacin davanja otkaza...u ovom slucaju izvanrednog,ako se ne varam?
  2. Želio bi što prije otici iz stare firme i preci kod novog poslodavca...starom poslodavcu sam sve objasnio i predložio sporazumni prekid radnog odnosa,ali on o tome ne želi niti cuti,nego hoce da odradim cijelih 30 dana. Postoji li nacin po kojemu bi mogao otici iz firme bez odrađivanja otkaznog roka?
  3. Urucen mi je poziv od strane prekršajnog suda na pripremno ročište za glavnu raspravu radi ispitivanja o manjem prometnom prekršaju.Radi se o dobivenom prekršajnom nalogu zbog ne vezivanja sigurnosnog pojasa,na koji sam predhodno uložio prigovor jer smatram da nisam kriv. Sada me zanima,u slucaju da dođe do suocavanja sa sa prometnim policajcem koji mi je napisao kaznu i sudac me proglasi krivim, dali osim kazne od 500kn placam nekakve sudske troškove za svako rocište i u kojem iznosu? Unaprijed se zahvaljujem za svaki odgovor
  4. Nedavno me tijekom vožnje zaustavio prometni policajac i napisao mi prekršajni nalog zbog nepropisnog korištenja sigurnosnog pojasa.Nalog sam ODBIO POTPISATI iz razloga što sam pojas otkopcao prije nego je policajac stigao do moga auta,a imao sam ga u vožnji. Sad ne znam dal bi bilo dobro da napišem prigovor na nalog s obzirom da ga nisam potpisao?
  5. Nedavno sam imao prometnu nezgodu u kojoj se je jedan nespretni vozac zabio u moje auto dok sam bio propisno parkiran na parkiralistu...njegovom autu nije nista jer me zakacio svojim branikom,a na mome ostecenje...i tako mi izmjenimo osobne podatke,odemo do osiguravajuce kuce ,ispunimo sve formulare i ja naravno podnesem ostetni zahtjev.Nakon toga mi dođe postom dopis iz te osiguravajuce kuce u kojemu navode da mi je ostetni zahtjev PRAVNO NEOSNOVAN i da svojim vjestacenjem nisu mogli utvrditi da je steta prouzrocena na prijavljen nacin te da ako nisam suglasan s njihovom odlukom mogu podnjeti pismeni prigovor uz uvjet predocenja novih dokaza??? Na zalost nisam pozvao policiju da napravi zapisnik i nije bilo nikakvih svijedoka u trenutku nezgode pa ne znam kakve dokaze da im predocim? Što bi mi preporucili da dalje napravim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija