Jump to content

stolic

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. stolic

    Ugovori

    ok hvala. A prate li službenici u MUP-u kad ideš vadit osobnu i putovnicu ISO norme? Ili samo zakone? Jer i putovnica i osobna se prave po tim normama. U njima piše da jedino što je obvezno dati jest slika i otisak prsta. Sve ostalo - dakle ime, prezime, adresa, datum rođenja itd je opcionalno.
  2. stolic

    Ugovori

    A šta su onda? Ipak osobna i putovnica se potpisuju. Koliko razumijem kako svijet funkcionira čim nešto potpišeš praviš ugovor.
  3. stolic

    Ugovori

    Jesu li sve što imamo (osobne iskaznice, oib, jmbg, rodni list, putovnica, domovnica itd) upravni ugovori?
  4. Za što točno ovaj upisnik služi? Može li mi netko pobliže objasnit? Ispričavam se ako sam fulao podforum
  5. Ne nisam ni rekao to da mi nešto daje za pravo da kršim zakon. Ali ja sebe ne smatram osobom. Već ljudskim bićem. Ažurirano Što znači imaju pravnu snagu ustavnih odredbi?
  6. Slažem se u potpunosti s tim. Ali stvar je u tome što opća deklaracija o ljudskim pravima pravi razliku između čovjeka i osobe sa člankom 6. Isto kao članak 31. Zakona o policiji - http://www.zakon.hr/z/282/Zakon-o-policiji Ili ćemo se pravit da smo u Njemačkoj za vrijeme hitlera?
  7. Jer mi taj članak daje za pravo da se JA pred zakonom prikažem kao osoba. A što ako ne želim? Onda će policija kršit moja ljudska prava proizašla iz deklaracije?
  8. Zašto onda služi opća deklaraciji o ljudskim pravima (koja je potpisana od strane RH) i koja je prema Ustavu RH iznad svakih zakona u RH?
  9. A što je sa Općom deklaracijom o ljudskim pravima? Pod člankom 6. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/medunarodni/2009_11_12_143.html
  10. da upravo to. Ti sam snosiš odgovornost za svoja djela. Ako ti vjeruješ u nešto tko će ti to zabranit? Na državi je odgovornost da dokaže da kanabis šteti i u tome je cijela bit ovog problema. EDIT: Na državi je odgovornost da dokaže da kanabis šteti DRUGIM GRAĐANIMA RH I EU i u tome je cijela bit ovog problema.
  11. Ja sam govorio o osobi kao takvoj a ne o vjerskoj zajednici, ali kanteističko vjerovanje je da nema netrepeljivosti prema drugim religijama što je razumljivo samim time što kanabis smiruje zar ne? Vjerska zajednica ne smije djelovati sa sadržajem i načinom obavljanja vjerskih obreda i drugih očitovanja vjere koji su protivni pravnom poretku, javnom moralu ili na štetu života i zdravlja ili drugih prava i sloboda njenih vjernika i drugih građana. Ovo pada u vodu člankom 18 UN-ovom konvencijom o zaštiti ljudskih prava. Ako mogu oni iz cannabis assemblyja zašto ne bi mogli i mi? Obje države su u EU i obje su potpisali UN-ove konvencije. I njih nitko ne dira sve dok ne prodaju ono što proizvode. Bila im je i policija par puta i provjeravala a sve što su imali za vidit je da prakticiraju religiju i/ili religijska uvjerenja.
  12. Upravo radi ovog pitanja sam se i registrirao. Dakle da objasnim moje pronalaske u proteklih par dana. Ko god može neka me ospori iako mislim da neće uspit. Dakle imamo osobu A koja je kanteist i vjeruje u kanabis. Njegov creed je sljedeće [h=2]Cantheist Creed[/h] I believe that Cannabis sativa, L. is the useful cane and the true hemp. I believe that Cannabis Hemp is a restorative natural resource for all humanity to grow, share, and use for our fundamental needs. Therefore, I shall honor its existance. I believe that the Cannabis plant is endowed with important healing powers, some of which cannot yet be explained. Therefore I shall offer it to ease the suffering of others. I recognize cannabis as a sacrament within my community. Therefore I shall receive it with thanksgiving and deep respect for its resinous powers. The cultivation and disemination of cannabis are honorable professions. Therefore I shall act with absolute integrity to protect the Cantheist community and its values. Ta osoba ne treba bit član nikakve vjerske zajednice zbog čanka 40. ustava RH Članak 40. Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja. Naravno svi smo pred zakonom jednaki zar ne? Netko će ga svjesno kršit ali zato mora odgovarat. E sad evo zašto toj osobi A se treba dozvoliti konzumiranje kanabisa u religijske svrhe. Pogledajte šta piše u članku 140 Ustava RH. Članak 140. Međunarodni ugovori koji su sklopljeni i potvrđeni u skladu s Ustavom i objavljeni, a koji su na snazi, čine dio unutarnjega pravnog poretka Republike Hrvatske, a po pravnoj su snazi iznad zakona. Njihove se odredbe mogu mijenjati ili ukidati samo uz uvjete i na način koji su u njima utvrđeni, ili suglasno općim pravilima međunarodnog prava. Po logici UN-ova konvencija o ljudskim pravima je iznad zakona RH. A Article 18 Un-ove konvencije o ljudskijm pravima kaže sljedeće - "Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance." Znači ovaj Article 18 je ono što je potrebno da bi se konzumira kanabis u religijske svrhe. Ako policija uhiti osobu A i sud je osudi automatski krši ljudska prava. Da vidimo može li me itko osporit?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija