Jump to content

tea29

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me jeste li uspjeli doći do obrasca garancije. Kredit iz 2001. g. sam i ja navodno potpisala kao jamac i sada vodim postupak protiv navedenog leasinga.
  2. Meni je najvažnije da ugovor proglase ništetnim a kazneni progon me više i ne zanima. Mogu li ništetnost zatražiti na sudu mog mjesta prebivalište?
  3. Ovdje je osoba koja je krivotvorila moj potpis ugovaratelj svega. Mogu li ja zatražiti ništetnost tog dijela ugovora na sudu mog mjesta prebivališta? Ugovor u cijelosti nikad nisam vidjela već su mi poslali samo preslik garancije.
  4. Negdje sam pročitala da za kupoprodajne ugovore ne postoji zastara ( a posebno ako se radi o krivotvorinama unutar njih). Odnosi li se to i na Ugovore o leasingu (to je također ta vrsta ugovora)?
  5. 2001.g., a kad je firma "odvrtjela" sve rate ( a auto nije vraćen) krenula je u postupak 2008.g.
  6. Molila bih Vas za savjet. Jedna osoba je falsificirala moj potpis na garanciji koja je bila prilogom uz Ugovor o leasingu automobila. Sada mi prijeti ovrha jer ista nije podmirivala rate, te tvrtka kod koje je kupila automobil vodi spor protiv mene. Ugovor je potpisan u Zagrebu u predstavništvu jedne austrijske firme, a na garanciji stoji da je za sve sporove nadležan sud u Grazu. S obzirom da želim podnijeti zahtjev za ništetnost toga ugovora mogu li isti podnijeti kod Općinskog suda svoga prebivališta, a ne u Grazu. Nemam financijska sredstva za vođenje spora u Austriji. Mogu li u Hrvatskoj zatražiti grafaloško vještačenje i pokrenuti sudski postupak?
  7. Nisam navodila konkretne iznose (postotke), već sam rekla da tražim naknadu štete prema zakonu.
  8. Bila sam na ročištu bez odvjetnika i uložila usmeni protutužbeni zahtjev. Sudac mi je rekao da isti podnesem pismenim putem. Stoga se pitam kolike su moguće naknade štete s obzirom da sada moram angažirati i odvjetnika. Dakle, imati ću troškove postupka, a nezaposlena sam.
  9. A kolike su naknade štete za stavljanje plombe?
  10. Što se tiče zastare, kupac je pokrenuo sudski postupak povrata kapare (travanj 2011.g.)nakon proteklih 2 god. i 8 mjeseci od sklapanja ugovora (srpanj 2008.g.). Mogu li se pozvati na zastaru? U međuvremenu je stavio plombu na moje zemlište. Kolike su zakonske naknade štete za držanje plombe od 30 mjeseci, a na kraju kupovna cijena nije isplaćena u cijelosti?
  11. Moram li dokazati put novca odn. da je baš taj novac od prodanog zemljišta (koji sam dobio na ruke u gotovini a potom uplatio otkup u cijelosti) uložen u otkup stana? Bivša supruga je dala lažni iskaz i bori se da sve ide u bračnu stečevinu te tvrdi da je i ona doprinijela otkupu (navodno smo sve stekli zajedno pa i taj iznos). Imam kupca-svjedoka, kupoprodajni ugovor, potvrdu o uplati otkupa (dakle, sve ide kronološki). Imam li šansi dokazati da se rad o osobnoj stečevini?
  12. Prije šest godina sam kao prodavatelj potpisala kupoprodajni ugovor sa kupcem o prodaji zemljišta. Isplatio mi je dio (kao kaparu) cijene, a ostatak je trebao u roku od 70 dana. To nije izvršio, a stavio je plombu na moje zemljište i držao je 30 mjeseci sve dok je sud nije izbrisao. Nakon što mu je sud izbrisao plombu pokrenuo je sudski postupak protiv mene radi povrata isplaćenog dijela (3% od ukupne cijene). Sada smo već u postupku i ja sam uložila protutužbeni zahtjev za ispunjavanjem obveza iz ugovora, naknadom štete koju sam pretrpjela zbog neispunjavanja obveza iz ugovora (budući da sam u to vrijeme imala nekoliko ozbiljnih potencijalnih kupaca) te su cijene pale od 2008. g. (kada je sklopljen ugovor)i naknadom troškova sudskog postupka. Kakve su mi šanse u ostvarivanju protutužbenog zahtjeva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija