Jump to content

sule

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, stambena zgrada novije gradnje sa 7 stanova. U prizemlju jedan stan i dva poslovna prostora koji se korite kao stanovi. Ispred istih podest u tlakovcima koji je služio za komunikaciju svih u zgradi. Korisnici na tom prostoru zazidali zidove (boxove),napravili nadstrešnice 1 lim,1 platika Prijavljeno građevinskoj inspekciji za narušavanja glavnog projekta zgrade i komunalnom redaru .Oboje se očitovali da nisu nadležni za takav postupak. Pitanje je ,kojoj instanci se treba obratiti za vraćanje u prvobitno stanje? Jeli nužna privatna tužba oli su to dužne odraditi naka od institucija.
  2. Stambena zgrada sa 7 stanova i u zajedničkom dvorištu nalazi se više stabala koji imaju i tržnu vrijednost. Predstavnik stanara bez ičije suglasnosti dao porušiti 2 stabla .cca 12 m3 ogrijevnog drva. Ista stabla (debla)"poklonio prijatelju. Jeli on trebao suglasnost stanara za tu aktivnost,ako da,koliko postotnu i kod koga prijavljenu (upravitelja zgrade?) Možemo li mi stanari tražiti naknadu štete i kojim putem .
  3. Zahvaljujem na prijedlogu sporazumne diobe(ukoliko bude moguća)i dali je moguća samo kod bilježnika kroz neki predložak ugovora ili je potrebno nešto "kompliciranije",puno bi značilo nečije saznanje o cijeni postupka.tj.elementarno pitanje koliki je smisao pokretanja izvanparničnog postupka tj da troškovi odvjetnika,geodeta i sl budu viši od vrijednosti zemljišta u Gorskom Kotaru(nažalost nema pogled na more)mada je kvadratura respektabilna (1/3 cca 40 000 m2 u 17 čestica)
  4. Poštovani,listam forum ali ne pronalazim ništa slično pa pomagajte ... nakon ostavinske rasprave stric,strina i ja dobili smo riješenjem imovinu (šuma,livada) u „idealnom“omjeru 1/3 svakome. Kako sam zainteresiran da se to dovede u stanje 1/1 molio bi savjet kako uopće započeti taj postupak?(najjeftiniji i najučinkovitiji postupak) Kako stric živi u Kanadi,ne odgovara na moja pisma i ne želi nikakvu nagodbu sa njime je nemoguće doći u kontakt. Postoji volja kod strine i mene da si međusobno darujemo udjele u česticama i tako barem malo poboljšamo stanje (dovedemo u ½ sa stricem u tim česticama).Dali je takav darovni ugovor moguć ,kako se provodi u zemljišnim knjigama i dali je to darovanje podložno oporezivanju sa obzirom da je to zemljište nakon nasljeđivanja u idelnim omjerima. Ukoliko nebi došlo do darovanja koliki bi predviđeni trošak mogao biti za podjelu sudskim postupkom(sud,geodeti...).Dali je nužno uzimati odvjetnika? Molio bi za savjet ,ideju na kojoj unaprijed zahvaljujem.Možda postoji primjer iz sudske prakse?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija