Jump to content

mladen-s

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I ja sam to tako mislio ali u presudi piše da obe strane imaju prvo uložiti žalbu u roku 8 dana. A sad mi je sudska službenica rekla da se nekada zna dogoditi da policijski službenici nisu zadovoljni preniskom kaznom pa se onda žale. Ima smisla.
  2. Opet sam zvao sud. Kažu da postoji mogućnost da se policija žali na visinu kazne pa ovo ne mora biti konačna kazna. Ne bi bilo loše da se strpimo da vidimo jeli se policija žalila. Ako se žale kazna može drugačije izgledati pa kazna neće biti plaćena 'adekvatno'.
  3. Ok, presuda je pravomoćna ili sutra ili u pon. Ali izgleda da možemo platiti i prije pravomoćnosti i to ništa neće poremetiti. Malo se sad grizemo što se ne žalimo VPS-u ali šta je tu je....
  4. Ok, a eto ne da nam se čekati odluku VPS-a, kazna je već umanjena. Čak sam sad zvao na prekršajni sud.... malo se kao čude zašto se nećemo žaliti i VPS-u ali šta je tu je....
  5. Brate mili sad mi ništa nije jasno. Zar nije pravomoćno nakon što se ne žalimo u roku od 8 dana od zaprimanja presude suda?
  6. Ovo mi je je za suprugu. Dobila je presudu kojom je kažnjena sa 1800 kn za prekršaj u prometu. Neće se žaliti Visokom prekršajnom sudu. Presuda općinskog prekršajnog suda je s datumom 27.03.2014. Presuda je stigla poštom i preuzeta 18.04.2014. Na plavoj koverti koju samo primili je pečat s datumom 16.04.2014. U presudi piše: Izrečenu novčanu kaznu okrivljenica je dužna platiti u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude, a u protivnom ista će se izvršiti u skladu sa čl. 34. Prekršajnog zakona. Ako okrivljenica u navedenom roku plati 2/3 izrečene novčane kazne, a što iznosi 1.200,00 kn, smatrati će se da je novčana kazna u cjelini uplaćena. U presudi još piše da se može žaliti Visokom prekršajnom sudu u roku od 8 dana. /////////// Voljni smo platiti ove 2/3 ali prema naputku - u roku od 30 dana od pravomoćnosti. Ali ovo su naše dileme: Ako platimo prije pravomoćnosti presude možda sustav našu uplatu ne prepozna kao uplatu za spomenutu kaznu. Ako zakasnimo, primjenjuje se zakon čl. 34. Prekršajnog zakona ( tj. prisilna naplata i slično). Moj je pitanje, kada ova presuda postaje pravomoćna? 27.03.2014.+ 8 dana = 3. 04.2014.? ili 04.04.2014.? 16.04.2014.+ 8 dana= 23.04. 2014.? ili 24. 04. 2014.? 18.04.2014.+ 8 dana = 25.04.2014.? ili 26.04.2014.? Kolika je greška ako platimo prije pravomoćnosti presude? Dali sud šalje potvrdu da je presuda postala pravomoćna ili samo treba čekati 8 dana? Gledajući ove gore datume možda nam je zadnji dan baš dana a možda je i prerano. Molim pomoć.
  7. Supruga se nije zaustavila na znak stop. Nakon žalbe na prekršajni prijedlog dobila je sudsko riješenje u kojem joj se oduzima dozvola na 2 mjeseca + novčana kazna. U roku od 8 dana može se žaliti Visokom prekršajnom sudu (VPS). Zanima me dali VPS može samo zadržati/smanjiti kaznu ili je može čak i povećati? I koliko se dugo čeka odgovor VPS-a? Koliko je uopće pametno žaliti se VPS-u?
  8. A postoji li nekakva zastara s obzirom da je prekršaj iz 2012.g.g?
  9. Supruga se na znak STOP policijskog službenika nije zaustavila. Kaže da nije bila sigurna dali policajac diže palicu njoj ili automobilu ispred nje. Sve se dogodilo u listopadu 2012. I stigla je kazna. Žalila se, te je dobila 3 puta poziv na sud (sve početkom 2013. u razmaku od 20ak dana). Prvi put je došla i dala izjavu, drugi put se suočila s policajcem koji je digao palicu a treći put nije mogla doći te je obavijestila sud (sud joj je rekao da nema problema jer je već bila prva 2 puta i da pravno ne radi nikakvu grešku). Pretpostavljamo da se treći put trebala suočiti sa kolegom policajca koji je digao palicu kao dodatnim svjedokom. I evo sad kad je prošla godina dana od zadnjeg poziva na sud (u međuvremenu nije dobila nikakvu presudu niti nove pozive) ponovno je dobila poziv na sudsku raspravu, dakle 4. put. Sad je cijela pod stresom (a i trudna je). Ne zna što ponovno mora na sud ako joj je rečeno da je dva puta bilo dovoljno. Ne zna ni zašto se poziv događa nakon godinu dana.... ? (od vjerojatnog prekršaja je prošlo oko 16 mjeseci) Što napraviti? Molimo dobre svijete! Kakva su iskustva ljudi u sličnim situacijama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija