Jump to content

inčun

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Porez na promet nekretnina je plaćen, i postoje dokazi za to. Razgovarao sam sa službenikom ZK odjela i rekao je da će se odbiti prijedlog za uknjižbu jer i ugovor i aneks moraju biti ovjereni, bez obzira što aneks sadrži klauzulu intabulandi, te me je uputio da se obratim nekom odvjetniku.
  2. Poštovani Matrix, puno hvala na odgovoru. Da, tako sam i mislio, zanima me ako netko ima neki prijedlog za rješenje postojećeg problema.
  3. Poštovani, imam ugovor o kupoprodaji garaže star 20 godina koji nije ovjeren kod javnog bilježnika. Ove godine sam sa istim prodavateljem (građevinska firma) napravio aneks tog istog ugovora u kojem oni dozvoljavaju neometan upis predmetne nekretnine u zemljišne knjige i taj aneks je ovjeren kod javnog bilježnika. Zanima me da li bi ovo moglo proći uknjižbu ili bi još nešto trebao prikupiti od papira? Usput, postoji građevinska i uporabna dozvola.
  4. Zahvaljujem se na odgovoru Matrix. Svi su voljni prodati svoj suvlasnički dio i definirana je i cijena. Ja sam htio da sve bude na jednom ugovoru, međutim jedan od suvlasnika inzistira da budu odvojeni ugovori, 3 ugovora umjesto jednoga sve za istu nekretninu. Razlog je fizička udaljenost i to što ne želi sresti jednog od suvlasnika. taj suvlasnik koji inzistira na odvojenim ugovorima je ujedno i opunomoćenik trećeg suvlasnika. Zanima me da li bi odvojeni ugovori prošli na gruntovnici ili bi sve moralo biti na jednom.
  5. Znam da u ugovoru o kupoprodaji mora stajati da je valuta plaćanja kuna, makar kao protuvrijednost za eure. Međutim, na deviznom računu imam eure i prodavatelj inzistira da platim u eurima. To sam mislio izvesti na način da samo prebacimo sredstva sa računa na račun, bez fizičkog protoka gotovine. Pitanje je, da li bih smio u ugovoru navesti da će isplata biti na konkretan broj deviznog računa prodavatelja iako piše da je isplata u kunama prema srednjem tečaju HNB-a? zahvaljujem svima na odgovorima i pozdrav najboljem pravnom forumu
  6. Namjeravam kupiti stan gdje su 3 suvlasnika s podjednakim omjerima vlasništva i zanima me da li je bolje napraviti 3 kupoprodajna ugovora sa svakim suvlasnikom posebno, ili možda sve staviti na jedan ugovor. Isto tako, da li i tabularnu izjavu sastaviti na 3 papira sa svakim posebno, ili je možda bolje da su svi potpisi na jednom papiru. Pošto suvlasnici nisu u dobrim odnosima, možda sve staviti na jedan ugovor i dodati članak da ukoliko svi ne potpišu da je ugovor ništavan? Najmanje što želim je zaglaviti u suvlasničkom odnosu sa nekim od suvlasnika. Stan je inače neetažiran i upisan je u knjizi PU
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija