Jump to content

blondi07

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je blondi07 objavio

  1. Eto, dragi ljudi da vam se pohvalim da sam 26.4. polagala i prošla. Polagala sam SSS stručni referent - posebni dio poslovi opće uprave. U posebnom dijelu sam trebala pismeno odgovoriti na dva pitanja: postupanje s aktima s posebnim stupnjem tajnosti i interna dostavna knjiga. Usmeno mi je postavila par pitanja iz uredskog poslovanja: štambilj, pečat, pristojbe.

    U općem dijelu su pitanja koja se stalno ponavljaju:

    Ustavno uređenje: Što je Ustav, podjela vlasti, temeljne odredbe, osobna i politička prava i slobode, nadležnosti Ustavnog suda?

    Sustav DU: Tko obavlja poslove DU, koja su središnja tijela državne uprave, tko im je na čelu?

    ZUP I ZUS: Stranka u upravnom postupku, postupovna stranka, osobe ovlaštene za zastupanje, rokovi, stranke u sporu?

    Uredsko: Što je spis, opis prijemnog štambilja, gdje se otiskuje, osnovne evidencije, natpisne ploče?

    U službeničkim: Službenici, namještenici, dužnost odbijanja izvršenja naloga, obvezni probni rad, rok za polaganje DSI.

    Lokalna: Općina, grad, županija, koja su predstavnička, a koja izvršna?

    EU: Osnivački ugovori, institucije EU, pristupanje HR u EU.

    Učila sam dosta, ali sada znam da se ničega ne treba bojati jer su ispitivači, zaista, ljubazni, ne vrše pritisak, pomažu i nisu namrgođeni. Pomogla su mi pitanja sa Ministarstva, njih sam se dosta držala jer u konačnici i ispituju najviše po tim pitanjima. Koliko znam, pao je samo jedan dečko iz EU. Držim vam svima fige i vjerujte da je istina da NIJE strašno. :cager:

     

     

    Hvala ti kaj si javila. Nadam se da bum i ja tak u subotu

    Daj mi reci iz cega si sve ucila i otkud si posebni dio prepisala?

  2. takoder pitam ?

     

    recite mi, jeli dovoljno znat samo odgovore na pitanja sa stranice iz ministarstva ili treba ih prosirit iz zakona ? za sta nemam vremena,. nisam ni ovo jos naucila :panika:

     

    Jedna kolegica koja je polozila strucni rekla mi je da je samo ucila iz tih pitanja na stranici Ministarstva uprave, da nije ni skripte imala i prosla je. Ona ima ekonomiju zavrsenu. Neznam kakvu ti skolu imas al ak imas visu ili faks preporucam ti i zakone jer srednju skolu kak tu citam a i kak sam cula ne gnjave tak

  3. Blondi07 i Snje molim Vas napisite kada ste prijavili ispit? Vidim da već znate termine skoro mjesec dana ranije.

    Inače trebala bih imati isti taj posebni dio kao i vi, samo VSS. Koliko sam iščitavala forum i pitanja koja budu vidim da zapravo imamo sreće jer naš poseban dio je zapravo uredsko i zup/zus i nema tu nekih posebnih pitanja koja nisu u općem dijelu.

     

    Ja sam 21.3. prijavila i jucer sam dobila datum

  4. Ne, ništa konkretno i to me muči. Idem nekom logikom da će nas pitati na kojem radnom mjestu radimo pa će nam po tome i postaviti zadatak. Nekako vjerujem da se ne treba toga previše plašiti. Opća uprava je jako široki pojam. Ja radim kao administrativna tajnica. Kad ti polažeš?

     

    3.5. polazem, danas sam bas dobila datum. Kod prijave sam napisala da radim opce upravne poslove a u opisu posla sam i pisanje zapisnika sa sjednica vijeca, pripremanje materijala za vijece , primanje poste itd., a tu be mogu uopce naci jel netko imao tak napisat zapisnika. Nasla sam jedino da je netko ima primanje poste, klasifikacijsku oznaku i urudzbiranje i da je cura napisala za 20 min a imas dva sata vremena. Kaje moguce da bi nama sa srednjom strucnom spremom dalibtak nekaj lagano da svi tak brzo napisemo?

  5. Da, nema baš previše odgovora vezano uz poslove opće uprave u posebnom dijelu. I ja to polažem (SSS) pa sam se raspitala kod svojih kolegica koje su to polagale i koje su mi objasnile da je važno što bolje savladati uredsko poslovanje. Pitanja su najčešće o klasifikacijskim oznakama, urudžbenim brojevima i sve što je bitno u uredskom poslovanju.

     

    Hvala ti. A da li mozda znas da li je tko imao npr. zapisnik sa vijeca ili kakvo rjesenje napisat?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija