Jump to content

qm19

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je qm19 objavio

  1. Pozdrav!

     

    Posebni dio proračunsko računovodstvo ..

    Pisani dio: Obračun plaće, olakšica za jednog uzdržavanog člana, prirez poreza je 10%.

    Usmeni dio: Koji su prihodi grada/općine?

    Kvalisifikacija proračuna?

    Gradski/općinski porezi?

    Autorski honorar? (samo osnovno)

     

    To su pitanja koja su mi bila na državnom ispitu.

    Savjetujem, da ne idete previše u detalje već da razumijete sve ono što govorite (i za opći i posebni dio), na pismenom smijete imati sve materijele, za usmeni sam proučila Hrvatski porezni sustav, carine, carinsku tarifu, HNB.

  2. Bok ekipa, u subotu 26.04. položio sam dsi! VŠS smjer financije, radim kao viši referent za poreze! pismeni dio (posebnog dijela) - koristi se sva literatura (a bilo mi je napisat rješenje razrez poreza na kuću za odmor - radim u Općini), moj savjet je iskopirajte rješenja sa kojima radite, tako da si tu olakšate, a usmeni izvrsna gospođa koja me pitala neke osnove o pdv-u, stopama dohotka, carinska tarifa, nabrojat općinske/gradske poreze. Ucite iz HRVATSKOG POREZNOG SUSTAVA osnovne podjele i stope! Nakon toga našao sam se sa svojom grupom u hodniku, odgovarate u grupama od 2-3 ili 4 osobe, nemojte bit bezobrazni i drugima upadati u rijec ako se necega ne mogu sjetiti tokom ispitivanja, dizati ruku i ometati, vec ako kolega ne zna odgovor, ispitivac ce pitati vas.. Budite koncentrirani i ako ste ucili nema straha! Ucio sam po pitanjima sa stranice Ministarstva uprave za svoj svoju stručnu spremu, a zadnja 3 dana ponovio po pitanjima za SSS jer mi se sve zbucalo i više ništa nisam znao :S Kad pocmete ogovarat, sve vam se pocme vracat u glavu i na kraju bude dobro... Ispitivacima je bitno da vide da ste ucili i pomažu ako zapnete.. Ima razlicitih komisija, al samo ako ništa niste ucili ne mogu vas pustit na lipe oci :D Evo jedino bih napomenio da bar 1-2 puta prođete ZUS i ZUP (zakone) i prezentacije od Državne škole za javnu upravu za sve predmete.. Ponesite bocu sa vodom i nešto za pojest.. Ispit mi je trajao od 08:30 do 14:45 pa je dosta naporno.. al poslje super osjecaj!!! Ekipa samo hrabo, ako je netko od vas katolik evo jedna molitva koja ce olakšat polaganje ispita... SV. MARTA i trud, pomogli su da položim! pozz http://www.coolinarika.com/clanak/molitva-svetoj-marti/

     

    Hvala .. <3

  3. Pozdrav, imam stručni ispit 26.04....za radno mjesto viši referent, VŠS...iz područja predškolski odgoj, osnovno i srednje školstvo...pa me zanima da li ima koga tko je već imao taj posebni dio??? Inače sam na stažiranju u županiji, u odjelu za prosvjetu, a po struci sam inženjer elektrotehnike, znači ovaj posebni dio baš i nema veze sa mnom :)...unaprijed hvala na pomoći :)

     

    Pozdrav!

    Kako je prošao ispit? koliko su te pitanja pitali iz općeg djela i da li možeš reći neka pitanja? iako nam je posebni dio različit bila bih zahvalna na odgovoru!?

  4. Pozdrav!

     

    Imam ispit uskoro, radim u računovodstvu u lokalnoj samoupravi pa me zanima da li mi netko može reći, tko je to već prošao, što sve mogu očekivati na pismenom i usmenom iz posebnog dijela kao i na općem dijelu. Bila bih Vam jako zahvalna na pomoći .. :hvala:

  5. Ne, napisala sam sto je bilo na pismenom. Sve o placama me pitala na usmenom. JOPPD obrazac me nije pitala, ali to bar nije problem reci sto je, ali sigurna sam da ga neces morati sastavljati.

     

    Hvala ..

    Možeš li mi reći kako je bilo?da li su te prof. previše ispitivali? (na općem i posebnom) jer ja više neznam kako da učim ima previše toga, a ispit imam uskoro ..:hvala:

  6. Hajde da odgovorim sama sebi...za one koje ce mozda zanimati. Na pismenom sam imala porezni sustav, opcenito i malo detaljnije opcinske i gradske poreze. Na usmenom je bila jedna divna zena, pitala me je place, porez na dohodak, banke, HNB...

    Sretno!

     

    da li si na pismenom imala obračun plaće? i da li si morala sastavit JOPPD obrazac ili bilo što reći o njemu?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija