Jump to content

I14R10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Uskoro počinjem raditi za inozemnu tvrtku. Posao je od kuće, rad na računalu. Tražili su me da svaki mjesec šaljem račun, tj. invoice. Čitao sam da fizička osoba ne može izdati račun pa bih htio savjet da li otvoriti j.d. ili obrt? Htio bih što manje kompliciranja oko vođenja tvrtke te naravno što manje troškove. Ako bi imao prihoda oko 140 000kn godišnje koliko od toga bi ostalo meni? Da li bi mi netko mogao dati kakav savjet u vezi ovoga?
  2. E i još jedna stvar. Naravno, imam i ja zemljišta ali nije u turističkoj zoni. Koje su moje opcije ako bih ja htio graditi turističke objekte na svojoj čestici koja nije u turističkoj zoni? Da li postoji neka opcija da ja prijavim česticu da se prenamjeni u turističku sa sljedećom promjenom prostornog plana a u međuvremenu da se na njoj gradi? Stvar je u tome što je prije desetak godina donesen prostorni plan, na brzinu, kakav takav i sad tko zna kad će se ponovno mjenjati.
  3. Pozdrav U mojoj općini ima komad državnog zemljišta koje je u turističkoj zoni, no to zemljište je jako veliko, oko 13.5 hektara. Ja bih sebi parcelirao manji dio, do 5000 m^2. Pa me zanima da li mi možete nešto reći o tome. Da li se uopće državna zemlja može parcelirati? S kim rješavam kupnju, sa općinom ili sa nekom višom institucijom? Tko postavlja cijenu - općina ili netko drugi? Naime, državna zemlja mi je jedina mogućnost pošto ljudi ovdje ne prodaju rado svoju zemlju. Eto već me dugo muče takva pitanja pa se nadam da mogu dobiti odgovor. Mario
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija