Jump to content

rmij

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru. 😃👍
  2. Hvala najljepša na brzom odgovoru. Kako se razumijete u tematiku imam još jedno pitanje, vlasnik je izgradio pomoćni objekt kraj kuće kao drvarnicu, ozidanu bokovima i natkrivenu površine cca 25 m2. Dali taj objekt prolazi kao legalan, te je isto tako naknadno napravio vezano uz kuću natkrivenu terasu površine 20 m2. Dali je takve objekt trebao legalizirati.?
  3. Znači nema potrebe za upisivanjem bruto g. površine u katastar i sud, već je banci odnosno procjenitelju dovoljna tlocrtna površina kako bi se vidjelo da nekretnina nije nadograđivana, odnosno da je legalna kao takva.
  4. Ništa nije nadograđivano, kuća je 2014 obnovljena. Znači kakva je bila 68 takva je dan danas. Radi se o tome da ima dvije etaže ukupne površine donja plus gornja 100 m2.
  5. 68 je imala sadašnju kvadraturu 62 m2. Vidljiva je na avio snimkama.
  6. Pošto sam pokrenulo zahtjev za kredit kod banke za kupnju nekretnine, predočio sam sve dokumente, zk ul, posjedovni list, a nekretnina je izgrađena prije 15. Veljače 68. Banka će poslati procjenitelja te problem nastaje jer iz banke tvrde da kuća nije legalna pošto u posjedovnom stoji da kuća ima 62 kvadrat, a u stvarnosti ima 100, što piše u energetskom elaboratu. Kako banci dokazati stvarnu površinu kuće, gdje je nastao problem. Vlasnici imaju elaborat sudskog vještaka o procjeni vremena izgradnje kuće sa svim slikama od 2009 god kad su kupili kuću koja je bila samo izidana i pokrivena. 2014 su kuću potpuno završili kad su i napravili energetski certifikat. Kuća je visoka prizemnica na dvije etaže
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija