Jump to content

moubi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S obzirom da nisam upoznata zakonima na tom podrucju zelim napraviti ono sto je da budem iskrena najpovoljnije po mene i zato cu angazirati odvjetnika. Ne zbog objesti nego zbog toga sto je postajao usmeni dogovor i posljednja zelja pokojnika pred svjedocima koju su nasljednici zanemarili i izjavili da su u trenutku zatecenosti pristali na to. E sad, osporiti oporuku ili nesto drugo ...sasvim svejedno.
  2. Hvala na odgovoru, i sad prabac odvjetnicki ured. Jer na prvoj ostavinskoj je trazena odgoda i izmedu prve i druge ostavinske se teta upisala na stan po darovnom ugovoru koji je napravljen godinu dana prije smrti.
  3. Samo ukoliko idete u varijantu darovanja za slučaj smrti. Obratite pozornost (glede oblika) na čl. 491. http://www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obveznim-odnosima A što se dogada ako u darovnom ugovoru nema takve stavke a nekretnine su se upisivale 2 mj nakon smrti? Vrijedi li darovni ugovor u tom slucaju?
  4. Pozdrav, Vidjela sam da je naslov darovni ugovor pa imam pitanje. Da li u darovnom ugovoru mora stajati stavka da se nešto daruje tek poslije smrti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija