Jump to content

mrkva22

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mrkva22

    Rezident RH

    molim Vas pomoć.. što treba da se postane rezident Republike Hrvatske? Koji papiri, gdje se treba prijaviti i sl. Također, još jedno pitanje što je potrebno da se stranac zaposli kao direktor u RH? podatke trebam za treću osobu i bila bih zahvalna kad bi mi netko odgovorio. Lijep pozdrav,
  2. najblaže rečeno, nisu u dobrim odnosima.
  3. Molio bih vas za savjet... Majka mi želi oporukom ostaviti svu pokretnu i nepokretnu imovinu i isključiti da ju bilo tko drugi nasljedi. Da li moj nećak (znači njezin unuk) ima pravo na nužni dio, s obzirom da mi je brat umro? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  4. Molim Vas za pomoć... Općinski građanski sud u Zgv donio je rješenje: U zk.ul.br---k.o. Gornje Vrapče, na nekretnini koja se sastoji od zk.č.br--- oranica kod kuće u Kustošiji površine 278 čkv, na kojoj je uknjiženo pravo korištenja u korist N.M. i L.I, dopušta se sljedeći upis: Temeljem rješenja posl.br ----od 24.04.2009 briše se plomba br. .... Nalaže se provedba upisa. Situacija je ovakva. N.M je prodala oranicu 1962.g L.I. i mojoj svekrvi. L.I. se upisao kao vlasnik, ali moja svekrva nije. U međuvremenu su obadvoje sagradili kuću. Da li mi možemo tražiti da se upišemo kao vlasnici i na koji način? N.M je u međuvremenu umrla, ne zna se gdje su nasljednici. Da li je moguće sve to provesti sam ili da angažiramo odvjetnika? Možemo uložiti žalbu protiv rješenja u roku od 15 dana. Uopće ne znam gdje i kako započeti pa bih bila zahvalna odgovor!
  5. Muž i ja živimo u stanu koji je 1/2 mužev, a 1/2 šogorov. S obzirom da s nama živi njihov sin, a koji je problematičan želimo riješiti tu situaciju. Nažalost, šogor ne želi ni čuti. Odbija prodati polovicu stana nama, a odbija da ga isplatimo. Koje su nam mogućnosti?? Da li bi mogli dići kredit za novi stan, a uknjižit hipoteku na polovicu muževog djela? Da li bi ih sudski mogli natjerati na prodaju stana? Please odgovorite jer je postalo neizdrživo!!
  6. Vratila sam se s porodiljnog prije 04 mjeseca, a radim u firmi od kraja 2006 godine. U lipnju se još jedna kolegica vraća s porodiljnog i jedna od nas će dobiti otkaz (zbog smanjenja obujma posla). Molim Vas za odgovor: Ako ja dobijem otkaz da li mi je poslodavac dužan dati otpremninu i godišnji (za vrijeme trajanja otkaznog roka)? Kakav otkaz trebam dobiti da bi imala pravo na naknadu na burzi? Mala smo firma (15 zaposlenih), nemamo kolektivni ugovor. Moj ugovor je na neodređeno. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  7. suprug ima 1/2 vlasništva nad stanom, a njegov brat također 1/2. Brat nas ne želi isplatiti, ne želi da mi njega isplatimo, a ne želi niti prodati stan. S obzirom da mi u tom stanu živimo, a prilično je derutan pitanje je: ako mi stan preuredimo da li imamo pravo dobiti veći iznos novca ukoliko budemo prodavali stan (da vratimo uloženo) ili ako se brat odluči prodati nam svoju polovicu da li će se gledati vrijednost stana prije ili poslije preuređenja??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija