Jump to content

amur

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa ne razumijem što je čudno u tome da je otac plaćao alimentaciju za svoju dijecu ako nas je otac napustio i nije živio sa nama. Jedino što me zanima je to da li se dijeli imovina koja je stečena do 2000. godine, a većinu te imovine je on odnio sa sobom. Način dokazivanja je vrlo jednostavan. Registracija automobila od kad do kad i vidiš tko je imao koji automobil i u koje vrijeme te kad ga je prodao (podaci se dobiju u MUP-u) isto je i sa oružjem, a što se tiče ušteđevine to jedino svjedoci.
  2. Poštovani imam nekih nedoumica pa Vas molim za odgovor. Moji roditelji su bili u braku 17 godina te zajedno imaju tri sina. Jednog dana 2000. godine otac je jednostavno otišao od kuće bez da je ikad više pitao za bilo koga od nas. Majka je pravnim putem ishodila alimentaciju za nas svu trojcu te je otac to plaćao do okončanja našeg redovnog školovanja. Ovih dana je putem odvjetnice podigao pred nadležnim sudom podigao tužbu za razvod braka (15 godina nakon što više ne žive zajedno). U tužbi je navedeno da predlaže kako i majka mora platiti polovicu troškova suda odnosno oko 2500 kuna. Ono što me zanima prilikom napuštanja domaćinstva 2000 godine (bili smo podstanari) isti je sa sobom odvezao automobil koji je u to vrijeme vrijedio oko 20 000 DM (stečen za vrijeme braka), oružje, i jedan dio ušteđevine. Zanima me da li moja majka ima bilo kakva prava na imovinu koja je stečena do 2000 godine ili ne? Te da li je praksa da ona plati pola troškova parničnog postupka, a cijelo ovo vrijeme (zadnjih 15 godina se brinula o 3 sina)? Da li može prilikom prvog ročišta predložiti kakve svjedoke o navedenim stvarima koje su stečene u braku? Uglavnom što učiniti? LP
  3. amur

    Preljub

    Ok slažem se stvarno nema smisla trošiti vrijeme na tu osobu, ali mene zanima mobitel, da li mogu njega dobiti natrag nekim pravnim putem?
  4. amur

    Preljub

    i ako u e-mailu ili sms poruci prizna da to mora vratiti misliš da onda ima smisla podizati privatnu tužbu?
  5. amur

    Preljub

    Poštovani, tražio bi od Vas jedan pravni savjet, odnosno da li ima smisla pokretati privatnu tužbu ili ne? Situacija je sljedeća. Bio sam u ozbiljnoj vezi skoro 3 godine te je moja partnerica povremeno živjela u mojoj obiteljskoj kući (pretežno vikendima), s obzirom da smo bili u ozbiljnoj vezi na svoje ime sam joj kupio mobitel (Ihone 4S) na pretplatu, te sam dvije godine plaćao pretplatu + sve račune koji su dolazili. Prije nekog vremena sam saznao da me je cura prevarila i otišla živjeti kod drugog čovjeka. Mene zanima da li imam pravo potraživati mobitel koji sam kupio i dao bivšoj curi na korištenje i da li imam pravo potraživati novčanu naknadu za plaćenu pretplatu i račune koje je ona napravila. S time da želim napomenuti da ona nije nigdje radila, niti je financijski pridonjela našem životu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija