Jump to content

zapitus

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Zanima me da li stečajni upravitelj zgrade može prodati stan nekome drugome ako za taj stan sadašnji korisnici i stanari koji nemaju vlasništvo vode sudski postupak! LP Zapitus
  2. Poštovani, Direktoru jedne kreditne štedionice uredno smo dali novce na štednju i za isto dobili ugovor. Naime u međuvremenu firma se ugasila i promjenila ime (nismo obavješteni o tome),počeli su graditi i apartmane i stambene nekretnine. Nakon nekog vremena (7 godina) propala je štedionica i nestali su svi polozi te je taj direktor iznajmio i ugovorom napisao u najam jedan stan iz svoje druge svoje firme na određeni broj godina, ali nije htio dati vlasništvo nad istim iako je svota pologa premašivala vrijednost stana. Stvar je na sudu već 4 godine i nema pomaka. U međuvremenu u zgradu dolazi stečajni upravitelj jer je firma otišla u stečaj, a direktor u zatvor iz kojega je izašao slobodan. Stečajni upravitelj i banka koja je tadašnjoj firmi dala kredite da se izgradi zgrada sada na licitaciji prodaju i nama dani stan. Dal trebaju ipak čekati da završi sudski postupak ili ga može kupiti bilo tko i dali mi imamo uvjek prednost? Što nam je činiti jer je prodaja u tjeku.
  3. da, u parnici. Ima elemenata za nju. Ako vlasnik nema vid zbog bolesti koju može dokazati, ako je unuk ili unuka podvalila da potpiše darovni ugovor i za neke druge čestice koje nisu dogovorili da će biti darovane, ako javni bilježnik nakon toga ni ne daje na uvid niti na ruke kopiju potpisanog darovnog ugovora vlasniku, nego damo daroprimateljici, ako javni bilježnik tek nakon 6 mjeseci dostavlja kopiju na uvid o tom ugovoru. ima elemenata za prijevaru možda?
  4. Ako vlasnik u zemljišnim knjigama oporukom ostavi zemljište ili više zemljišta, svome unuku i nakon toga se ispostavi da se predomislio. U međuvremenu se unuk upisao kao vlasnik, da li samo treba napisati prigovor ili žalbu u roku, ili se može još nešto poduzeti? Kako se predmet dalje i kuda usmjerava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija