Jump to content

Mateo77

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Mateo77 objavio

  1. Svoju med. dokumentaciju trebaš odnjet u područni službu HZZO(Split) te je predati i zatražiti 100% bolovanje.Sad ti sve zavisi na koju šifru si otvorio bolovanje i može li ili hoće komisija koja će to obrađivat dovest u vezu sa domovinskim ratom.Bilo bi dobro ako imaš status HRVI pa se toga držat.Posavjetuj se sa svojim izabranim lječnikom opče prakse!

  2. Nismo se dobro razumili kolega,još nisu donesene nikakve presude nego dolaze na naplatu troškovi održanih ročišta za one koji su povukli tužbe kao i za one kojima je to još u postupku!Znači troškovi i ovrhe idu a završetku se ne nadzire kraj!Pitanje je i glasilo jeli itko dobio kakvu presudu?Pozitivnu ili negativnu.

  3. Tu info. sam danas dobio od prjatelja iz brigade koji je jučer dobio ovršni zahtjev na taj iznos a u vezi sa tim parničnim troškovima jer smo odustali o tih tužbi prije 3 god.kao i dosta ostalih pripadnika brigade:Ništa bolje nisu prošli ni oni koji nisu povukli tužbe jer i njima dolaze ovršni postupci za održana ročišta.U pravu si da smo se trebali malo više raspitati i savjetovati ali tad su svi govorili da je to 100% dobiveno kao i svi odvjetnici koji su pročitali te ugovore a vidi kako je ...Tužba je bila pokrenuta dok su još postojale čiste pravne mogućnosti isplata zaostataka po ugovoru vezano za rok od 3 god.

  4. Izgleda da je naša država opet krenila u naplatu parničkih troškova a u svezi podignutih a poslje dijelom i povučenih tužbi pripadnika gardiskih brigada po tkz. zelenim ugovorima.Naime ne samo da nisu ispunili nijedan članak ugovora nego sada traže prosječno 10tak tisuća kn troškova po tužbi.Pitanja:Dali je itko dobio odnosno izgubio spor ili se to idalje odugovlači u nedogled a troškovi idu i jel nekome već napravljena naplata ili ovrha po toj tužbi?Pozdrav svima na forumu i svim hrvatskim braniteljima!

  5. Možeš poslat prvostupanjsko i naknadno im dostavit drugostupanjsko.Ništa ne gubiš jedino dobivaš na vrimenu jer ćeš prije doć na red za dionice a to je oko 13 mjeseci od kad su zaprimili predmet tj.zamolbu za dodjelu.Pošalji preporučeno sa povratnicom!

  6. Sljedeće godine navršavam 59 g i 6 mjeseci,i tada cu imati 35g radnog staža.Imam li pravo i na starosnu mirovinu sa obzirom da uz to imam i vrijeme benificija kao branitelj i dragovoljac u trajanju od 5 g(90-95) tj pridodaje li se to u mirovinski staž?

  7. U mirovini ima 2 god. sa 40% HRVI i općom nesp. 50-50. Predao novu med. dokumentaciju i obradu zbog pogršanja te dobija poziv za ponedjeljak u područni ured mirovinskog.Šta mogu očekivat i dali oni na komisiji u područnom sve rješavaju ili predmet opet ide u Zg na ......Koliko sve traje?

  8. Po pričama koij su to pravo več ostvarili sve zavisi u koju grupu upadneš,odnosno koje ti dionice daju te koje je njihova stvarna vrijednost ali za 40% HRVI to je premalo!Koliko ti je trebalo da ih upišu,odnosno kada si predao zahtjev?

  9. Hvala morskywuk na odgovoru!Još me zanima koje su mu prednosti pri odlasku u vjerovatno invalidsku mirovinu s obzirom da ima 58 godina tj. koliko če mu status branitelja i dragovoljca te godine provedene u ratu pomoći!Odnosno za koliko su takve mirovine povoljnije?

  10. Pitanje se ne odnosi na mene jer sam ja već u mirovini u koju sam iša kao pripadnik gardijske brigade i 40%HRVI nego na oca koji je bio od 8 mjeseca 90. do 6 mj 91.bio pripadnik postrojba rezervne policije i odmah po osnutku jedne pričuvne brigade prešao u nju i ostao do 95 god.Nakon toga se vrača na posao u firmu gdje i danas radi.Ima status dragovoljca i spomenicu 90-92.Dosad ima 36 god radnog staža+beneficije za rat.Kako više nije u stanju obavljati dosadašnje poslove koji mu je najbolji put do mirovine jer dosad nije tražio ništa i koja bi mu mirovina bila najbolja?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija