Jump to content

dado011

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možete li mi, molim vas, pojasniti samo ovu posljednju rečenicu koju ste napisali?
  2. Hvala puno svima na odgovorima, puno ste mi pomogli. Molim još samo odgovor na posljednje pitanje koje sam gore postavio vezano za ugovor s bankom. I zanima me još samo može li tj hoće li fina izvjestiti mog poslodavca o cjelokupnom dugu koji imam ili je to informacija koja je dostupna samo meni?
  3. I zadnje, najvažnije pitanje. 2006 godine sam podigao kredit za jednu ženu koja ga, naravno, nije vratila. Čini mi se da je u ugovoru pisalo da u nemogućnosti vraćanja kredita na ovrhu ide moja cijela plaća. Obzirom da tada nije bilo zaštićenih računa niti su bili na snazi zakoni koji su danas postoji li i dalje mogućnost da mi banka pošalje zahtjev poslodavcu da mi skida cijelu plaću. Mislim, moguće je da druge ovrhe koje su došle na naplatu imaju prednost vraćanja pred tim kreditom. A i ja imam otvoren zaštićeni račun tako da po nekoj logici mislim da mi 2/3 plaće ipak ostaju sigurne.
  4. ok, sad mi je barem malo lakše. Već kad sam počeo zbrajati kamate zavrtilo mi se u glavi od silnih iznosa. To vjerojatno ni moji praunuci ne bi za života vratili. Uglavnom, zanima me sada još jedna stvar. Mislite li da je moguće ako odem npr. u tele2 gdje imam jednu ovrhu i dogovorim se s njima za nekakav način otplate koji odgovara i meni i njima da je moguće da javni bilježnik koji je poslao tu ovrhu na finu povuče tu istu ovrhu zbog dogovora između mene i tele2?
  5. Ok. Sad sam još zbunjeniji. Žena preko telefona koja radi u fini mi je jasno rekla da ide kamata 12% mjesečno. Ukoliko se radi o tzv lihvarskoj kamati mogu li se ja kako boriti protiv te lihvarske kamate? Je li ona nametnula od strane fine ili od strane onoga kod koga imam dug? I molim vas odgovor na još jedno pitanje jer sam izvan sebe. Dakle, recimo da imam 5 različitih ovrha. Ako sam dobro shvatio naplaćuju se onim redoslijedom kojim su pristizale. Recimo da je prva pristignuta ovrha iz tele2. Prvo će mi se naplatiti sudski troškovi tj troškovi javnog bilježnika, zatim troškovi kamate i onda tek glavnica? Jesam li to dobro shvatio? Hoće li meni kamate na taj dug iz tele2 prestati rasti onog trena kad taj dug dođe na naplatu, dakle i dospjele kamate i glavnica ili kamate rastu čitavo vrijeme? Pretpostavljam da kamate na preostala 4 duga rastu sve dok oni ne dođu na red za naplatu. Molim vas za odgovor. Hvala puno.
  6. A recite mi, molim Vas, pošto je cifra (vjerojatno samo glavnica) 219 000kn ja ću vjerojatno cijeli život plaćati samo kamate. Jer žena je rekla da je mjesečna kamata 12%. Mislim jel postoji neka opcija da kamate prestanu rasti? Kako sam shvatio prvo se otplaćuju troškovi, zatim kamate i onda glavnica. Jel prestanu kamate rasti onog trenutka kada ih počnem otplaćivati? Jer ovako nitko od onih kojima sam dužan neće nikada dobiti glavnicu jer nema šanse da to otplatim odjednom.
  7. Pozdrav, dakle imam jako velik problem. Zaposlio sam se prije tjedan dana i znajući da imam ovrhu zbog kredita otišao sam danas u finu po ispis dugovanja. Tamo me žena šokirala cifrom koja je 3 puta veća od one za koju sam mislio da jest. Da sad ne idem u detalje, došle su mi na naplatu kartice koje nikad nisam koristio, od tele2, HT-a itd. po svemu sudeći izgleda kao da su članovi moje obitelji prije nekoliko godina podigli kartice na moje ime u pojedinim robnim kućama + mastercard i provlačili te kartice bez mog znanja, uzimali telefone kod operatera itd. Što mi je činiti? Ima li kakav dobar odvjetnik kojem se mogu obratiti za taj problem? Ima li uopće smisla podizati kakvu tužbu ili da se pokrijem po glavi i otplaćujem nešto što nikad nisam potrošio? Imam zaštićeni račun u banci i pretpostavljam da mi 2/3 plaće ostaju? Bez obzira na broj ovrha koje imam.. Hvala unaprijed na odgovoru!
  8. Puno Vam hvala na odgovoru. Još samo jedno pitanje. Obzirom da su policajci došli u moj dom i tražili me dodatne primjere mog rukopisa nakon skoro godine dana (koje ja nisam imao) mogu li me oni ponovno zvati da davanje uzorka rukopisa u postaju ili ne.. jer po meni je to njihov propust što očigledno nisu uzeli dovoljnu količinu rukopisa pri prvom ispitivanju.
  9. A recite mi, molim vas, je li uobičajen postupak da se nakon prikupljanja svih dokaza ide na sud ili mi državno odvjetništvo može dodijeliti kaznu? Pretpostavljam da se imam pravo negdje i obraniti.. Možda je ovo glupo pitanje, ali nikada nisam bio u sličnoj situaciji. isto me tako zanima daju li se isključivo zatvorske kazne ili mi mogu dati i novčanu kaznu? Obzirom da se radi o navodno krivotvorenom potpisu na ugovoru za prodaju telefona i interneta.. dakle ne radi se o nečemu "velikom", ako se tako mogu izraziti..
  10. Prije dvije godine radio sam kao prodajni predstavnik u jednoj telekomunikacijskoj firmi. Išli smo po kućama i prodavali razne pakete.. Dogodilo se to da me jedan gospodin (nezadovoljni korisnik) prijavio policiji za prijevaru i krivotvorenje potpisa jer on tvrdi da nije ništa potpisao. Prošle sam godine u kolovozu išao u Sisak na poziv državnog odvjetništva dati uzorak rukopisa. Od tada mi se nitko nije javio. Kad evo, danas na vrata kucaju policijski službenici i traže još dodatne primjere mog rukopisa iz mog doma. Nisam imao nikakvih dnevnika niti bilo što slično tome što su tražili i onda su otišli. Rekli su mi samo da ako mi se jave dobro, ako ne opet dobro.. Trebam li se brinuti? Je li uobičajeno da te istrage toliko dugo traju? Je li moguće da mi na temelju danog rukopisa ne mogu ništa dokazati pa sada traže dalje? Kakve su uopće kazne za tako nešto? Pretpostavljam da se prvo nakon prikupljanja dokaza ide na sud.. Hvala unaprijed
  11. Puno vam hvala na odgovoru. Lijepi pozdrav
  12. I još jedno pitanje, može li se negdje pronaći obavijest o tome je li slučaj riješen ili je i dalje u postupku? Čitao sam na stranici od DORHa da oni objavljuju slučajeve koji su riješeni, a ne znam jesam li dobro shvatio da se to može provjeriti online ili se isključivo mora doći na lice mjesta gdje se razgovor samnom obavljao.
  13. Ne vodi se nikakav postupak protiv mene. A recite mi, molim vas, obzirom da ovo nije došlo do suda i da nisam dobio nikakve povratne informacije, radi li se onda o istražnom/kaznenom postupku ili je moguće da se radilo samo o nekom rutinskom ispitivanju i provjeravanju rukopisa?
  14. Molim vas hitan odgovor! Dakle, treba mi potvrda o nekažnjavanju. Prošle sam godine išao na razgovor u PU zbog navodne prijevare koju sam počinio na poslu. Da pojasnim, radio sam kao prodajni predstavnik pa me neki nezadovoljni korisnik telekomunikacijske opreme optužio za prijevaru. Naime, ja imam prebivalište u Zagrebačkoj županiji, a čovjek koji me prijavio u Sisačko-moslavačkoj županiji. Dakle, kada sam dobio poziv državnog odvjetništva morao sam se javiti u PU Sisačko-moslavačku i tamo su uzeli moj rukopis. Od tada je prošlo 9 mjeseci i nitko se nije javio. Znači li to da je postupak završen? Hoću li moći nesmetano dobiti potvrdu o nekažnjavanju u svojoj županiji? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija