Jump to content

Antonio1911

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ma Atomic. meni ti to ništa ne igra. Upa sam u igru. Rečeno mi je da ima šanse da mi odobre za čuvara. uz obrazloženje da moji prijašnji ekscesi nisu tipa krađe i provale nego tučnjave po lokalima i slično (još su letale katrige i stolovi....) i da čuvar ne nosi oružje. I da ne očajavam da će me pratiti nekoliko godina i da ima šanse , ako zadovoljim za čuvara na dulji rok, da mi se odobri licenca za zaštitara. -Eto. Samo sad mi ne igra ni to za zaštitara šta su mi rekli jer ja mislim to radit max 1-1.5 godinu i odlazim iz zemlje.
 2. A ja mislio da mi internet šteka 😅. Ma ja sam ti imo tih problema sa 18, 20 i 22 godine kad je bilo ono poratno stanje. Sada imam 35. Inače sam konobario, ali sad je zbog situacije sa ovom pandemijom sve propalo i treba negdje radit, a posla nema, a u zaštitarstvu se traži ljudi. I to su sve bila sitna KD, družio sam se sa lošim društvom i iša pravit gluposti po tim utakmicama i znate i sami kako to ide. I ovo za oružje, nemaju svi zaštitari dozvolu za oružje, rečeno mi je da se to treba nešto ekstra polagat i na dodatnu obuku ali da "ne tražim pored kruha pogaču". i gledajte , u doba kad sam radio gluposti na snazi su bili drugi zakoni pa sam kalkulirao da će mi se sve to "obrisati" . Pa su skužili da masa zaštitara je sudjelovala u razbojništvima i ostalim kriminalnim djelima i onda se vlada sjetila uvesti te "provjere dostojnosti, odnosno sigurnosne i operativne provjere za zaštitarstvo. A to možeš pasti ako ti je bračni drug i krug ljudi s kojima imaš kontakte u "banani" a kamoli za što "papirnato". I sad ne možeš kalkulirat ništa kad se pravila mijenjaju svako malo pa te uvijek nešto retroaktivno zakači. A ovo što sam 17 godina bio bez iti jedne prijave mogu objesiti mačku o rep u ovoj zemlji. Bez obzira na ovo sve, štedit ću novce i naučit jezik. Ovdje sam max još godinu-dvije i idem sreću potražit u Njemačkoj. Hvala Vam što ste uklonili moju prijašnju objavu, te se ujedno zahvaljujem svima koji su komentirali, te se nadam da će ovaj post pomoći drugima da znaju kakve ih zamke čekaju ako budu "rehabilitirani". Hvala svima te ugodan dan želim.
 3. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwijuaGuzLHqAhVt-yoKHS_-CiUQFjABegQIBRAB&url=https%3A%2F%2Fhrcak.srce.hr%2Ffile%2F163400&usg=AOvVaw33NNGQXjy0aMgiajuAI4IK "Također, takvim se rješenjem dovodi u pitanje i sam institut rehabilitacije, po kojem se stvara fikcija neosuđivanosti, a time bi se osobi trebalo omogućiti i jednaka prava za konkuriranje na svim životnim područjima, što joj ovakvim rješenjem nije omogućeno, pa se rehabilitirana osoba od početka stavlja u nejednak položaj prema drugima. Ako se smatra da osoba nije osuđivana, drugim riječima da nema osuđujuće presude, bilo bi logično da i svi učinci koji su iz te presude proizašli ne postoje odnosno ne bi smjeli postojati. Potrebno je napomenuti da kaznena zakonodavstva Republike Srbije i Slovenije, smatraju da nastupom rehabilitacije (Srbija) odnosno brisanjem podataka iz kaznene evidencije (Slovenija) prestaju i pravne posljedice osude. 708A. Kurtović Mišić, M. Dragičević Prtenjača, V. Strinić: Novosti kod instituta pomilovanja...Hrvatski ljetopis za kazneno pravo i praksu (Zagreb), vol. 19, broj 2/2012, str. 701-750.Pravne posljedice osude ne upisuju se u kaznene evidencije jer nisu kazne-nopravna sankcija. Stoga će biti vrlo teško ustanoviti koje su pravne posljedi-ce nastupile za konkretnog osuđenika, budući da je ostavljena mogućnost da se posebnim zakonima propisuju pravne posljedice osude, što podrazumijeva cijeli niz pravnih posljedica osude." I tako je institut pravne rehabilitacije izigran u hrvatskoj, na shemu nije *ovno nego se pas *osro. Sivko, ovo što si reko da mi je bolje vani.... to svakako, slažem se. Ali ne iz tih razloga koje si naveo (niske satnice u HR). Zapitaj se zašto bi ja osto ovdje i protratio život kao fiktivno rehabilitiran građanin 2. reda i plaćao poreze državnom aparatu koji me diskrimira sa kontra-zakonskim aktima? E, to je valjan razlog za odlazak. Bježim van definitivno. Stavljam lock na temu.
 4. A ovi što su se uvalili u zaštitare po starom dok nisu izmislili sigurnosne provjere njih nitko ne dira. I kakav sam ja to počinitelj KD kad se vodim kao neosuđivan, po kojim osnovama onda nemogu dobit licencu? "Svi su krivi osim počinitelja gore navedenih djela" -ja sam stekao status nekažnjavane osobe i kao takav imam 100% pravo obavljati posao zaštitara Ti zakoni koje si ti naveo krše moja građanska prava. Neosuđivan sam i nedaju mi radit. Kriteriji po kojima se procjenjuje nečije sigurnosna provjera su nedefinirani i daju policiji da po njihovoj samoprocjeni nekoga odbiju a nekoga ne. Opet ti ne vidiš u čemu je problem. treba mjenjat zakone da se u policiji automatski sve sravnjiva sa sudom i da se poštuje odluka o rehabilitaciji. Ovo što je sad na snazi je sprdanje sa rehabilitiranim osobama i kršenje njihovih prava. Rehabilitiran = Nekažnjavan. To bi tako trebalo biti. Sama procedura sigurnosne provjere krši odluke suda (rehabilitaciju) , jer se uzimaju NESLUŽBENI PODACI, REKLA-KAZALA. I PODACI KOJI NEMAJU PRAVNI UČINAK. kako to? A neće napišu koja si ti to nedjela napravio i da ti se radi toga uskraćuje dobivanje licence. Nego će napisat kao "razlog": ponašanje, navike i sklonosti bla bla, sve samo neće navest konkretno koja su to ponašanja, navike i sklonosti, jer bi onda mogao tužiti državu za diskriminaciju. "Rehabilitirana osoba ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i zbog toga ne smije biti pozvana na odgovornost, niti imati bilo kakve pravne posljedice. Njezina prava i slobode ne mogu se razlikovati od prava i sloboda osoba koje nisu počinile kazneno djelo." Zašto to u praksi nije tako?
 5. A po kojoj to osnovi onda ja kao nekažnjavan ne mogu proći sigurnosnu provjeru? Ti zakoni koje si ti naveo nisu ništa drugo nego izigravanje mojih prava.
 6. Džabe ti je za uvjerenje o nekažnjavanosti kad se sve neslužbeno zna i u praksi moja prava kao rehabilitiranog građanina se u ovom primjeru mogu itekako razlikovati od neosuđivanog građanina. Zato sam i spomenio uzrečicu nije d*ek nego se ker po*enjal. -To je ta situacija. Šta će meni / tebi nekom XY čl. 19. zakona o rehabilitaciji kad si u praksi uvijek obilježen i kroz "službene" i kroz neslužbene kanale. -ne možeš uživati sva prava i slobode, ima ograničenja, neugodnosti, egzistencijalnih problema i sve što ide s tim u paketu, što je u koliziji sa zakonom o rehabilitaciji. Razlog tome je što je stari kz određivao rehabilitaciju i nitko ti nije "službeno" mogao ništa. Ali ovi naši "mudraci" su promijenili zakone tako da su po drugim zakonskim aktima zaobišli rehabilitaciju i masu drugih stvari. U biti , mijenjaju se zakoni ko čarape (u pravilu na gore od goreg), i nemožeš ti u toj igri pobijediti kad se mijenjaju pravila u toku igre. Do 1.1. si mogo, od 1.1. se promijenio zakon i pojeo vuk magare. Policija je dobila ovlast (samovolju) da nekome uskrati neka prava i tu priča završava, odnosno za policiju si uvijek kriminalac i ako to nije ignoriranje odluke sudova onda je problem i sama činjenica što ti nevidiš gdje je tu problem. I tako dolazimo do zaključka da vam u hrvatskoj rješenje o rehabilitaciji NE VRIJEDI PIŠLJIVA BOBA. -Možete ga upotrijebiti umjesto toaletnog papira. Jedinu pogodnost što donosi pravna rehabilitacija osude jest da mogu otić u svijet ko nekažnjavan čovjek i budite uvjereni da će ta pogodnost kod mene biti itekako iskorištena. Moja preporuka je da svi koji ste se našli u "problemu", spakirate kofere i bježite vani. Auf Wiedersehen
 7. Imam situaciju da sam rehabilitiran po čl. 19. točka 4, (Zakon o Reh. i pravnim posljedicama osude). Uglavnom, imam "podeblji" dosje u policiji, i KRIM i evidencija događaja (posjed droge (2 god uvjetno), krađa (oslobođajuća presuda), teške tjelesne u pokušaju (istražni zatvor + uvjetna 3 god), nasilničko ponašanje (odbačene optužbe na sudu), narušavanje nepovredivosti doma (odbačeno na sudu), uništenje imovine (2 god uvjeta, kd u stjecaju), prijetnje (starci povukli prijavu, odbačene optužbe na sudu uz blagodat nesvjedočenja). -Da nadodam da su mi objavili ime u medijima (učinio sam vještim potezom "koverta uredniku ispod stola"da to ispari sa interneta, ali svi u mom selu i okolici su to vidjeli). Eto, šarolik "dosje". -Za prekršaje ti triba matrični printer koliko je tog bilo kasne 90-e na cijele 2000-e. MOJE VIĐENJE PROBLEMATIKE: Uz naš "zakon" o rehabilitaciji, kvaka 22 je da čak i da 5 god od nastupa sudske rehabilitacije obrišeš KRIM evidenciju u mupu, tu uvijek ostaje onaj MUP-ov dnevnik događaja i hrpa papirnatih dokumenata/ tragova, zatvorski karton, lokalni policajci u mom selu sve znaju "na sjećanje", -Znači briše se ali po ovome što ja vidim mi je DŽABE. -briše se ali se sve "neslužbeno" zna. Ovaj sistem je napravljen tako da kad se jedan put po*ereš uvijek si osto po*ran. Jer ovu državu je stvorila mafija i svi zakoni su "podešeni" njima u korist. U stilu nije dr*ek nego se pes po*enjal. PITANJE: -Da li mogu proći "operativnu provjeru" , odnosno dobiti suglasnost policije da mogu radit ko zaštitar? Mislim znaju oni da sam "rehabilitiran" ali nekako mi se čini da bi mi bilo najpametnije uteć preko grane vanka jer je ovaj sistem dao policiji preveliku SAMOVOLJU i OVLASTI da ignoriraju sudove, sudske presude i zakone i nema neke naznake da će se to uskoro mijenjati (zna se dobro di je šuplje ali to se namjerno ništa ne radi po tom pitanju, da zaključim -policijska država). Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
 8. U Srpnju 2012. počinio sam prometni prekršaj (Pretjecanje preko pune linije) i kažnjen sam sa 1700 kuna kazne koju do danas nisam platio jer sam nezaposlen. Zanima me, pošto je izrečena novčana kazna manja 0d 2000 kuna, neće se u slučaju neplaćanja mijenjati radom za opće dobro (što bi se javio odmah da je to ikako moguće i odradio), niti po novome PZ može biti zamijenjena zatvorskom kaznom. Zanima me: 1.) Koliki rok treba proteći do zastare (nemam ništa na sebi i nemam bankovne račune pa mi nemaju što ovršiti)? Kazna je postala pravomoćna tamo u 2. ili 3. mjesecu 2013.god. 2.)Čitam da se uveo registar neplaćenih prekršajnih kazni, te da neće biti moguće registrirati auto ni produžiti vozačku dozvolu, sudjelovati u javnom natječaju, registrirati obrt i slično. -Auto nemam, niti ga namjeravam kupiti u dogledno vrijeme, vozačka mi vrijedi još najmanje 10 godina... Uglavnom ne tangira to mene previše. Zanima me mogu li napraviti novu osobnu iskaznicu (potrebno radi promjene prebivališta) i mogu li napravit putovnicu? -Hvala
×
×
 • Napravi novi...