Jump to content

k.č 635/1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala svima na odgovoru, ne znam kako je u drugim drzavamo reguliran ovaj zakon,kako ja vidim mi smo prava banana drzava, omoguceno je kroz rupe u zakonu da razni uzurpatori i lovci u mutnom bolje prolaze od gradjana koji zele i hoce radit po zakonu.
  2. hvala na odgovoru, stari vlasnik nije dozvolio gradnju, zivi van hrvatske i na svom zemljistu nije bio od 1987.
  3. hvala na odgovoru, radi se na tome da se pronadje posten odvjetnik..
  4. nije mi bilo tesko pretraziti firum ali pregledanim temama nisam pronaso nista slicno mom slucaju, ipak hvala na odgovoru...
  5. Poštovanje, Nedavno sam kupio građevinsko zemljište, platio porez i uknjižio se na isto. Angažirao sam geodeta za utvrđivanje granica parcele, pozvao sve vlasnike zemljista sa kojima graniči moja parcela. Nakon izmjere ustanovljeno je da je susjed dio svoje kuće sagradio na mojoj parceli (oduzeo mi cca 50m2) i još sazidao dio zida na mojoj parceli (oduzeo mi jos (20m2). Kuća tog susjeda građena je početkom '90 godina bez građevinske dozvole, nije predan zahtjev za legalizaciju. Vlasnik od kojeg sam kupio zemljište na njemu nije bio od 1987 god. tako da i nije znao da je netko gradio na djelu njegovog zemljišta. Odvjetnici koje sam kontaktirao, svaki ima svoj pogled na ovaj slučaj, uvijek u moju štetu ako dođe do sudskog postupka. Moja namjera nije da trazim rusenje kuce ili neku nadoknadu za uzurpiranu zemlju ( a iznos nije mali jer se zemljiste nalazi na atraktivnoj lokaciji u Dalmaciji), nego samo da se ukloni zid, ali to susjedi ne prihvacaju, nego kažu da ih tužim. E sad me zanima dali je netko ovde sa foruma imao ili čuo za ovak slučaj. Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija