Jump to content

korelacija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukoliko ova tema već postoji, nisam ju našao pa molim administratora da ovaj post preusmjeri. Radi se o parkiralištu u dvorištu stambene zgrade koje je u vlasništvu stanara (1 stan - 1parking). Naime, parkirališna mjesta nisu ujednačena. Oni stanari (većina!) koji raspolažu površinski većim mjestima ili mjestima kakva im je veličina navedena u ugovoru, ne žele pokazati razumijevanje za stanare koji su u problemu kako bi se sva mjesta ujednačila. Oni koji imaju manja mjesta uglavnom nemaju automobil, tako da taj problem ni ne doživljavaju. Postoje i tri ogromna invalidska mjesta (samo jedno se koristi) većina stanara kojima ova situacija odgovara ne želi reducirati pozivajući se na gruntovne i razne druge propise. Kome se mogu obratiti ja? Automobil mi je s jedne strane oštećen (prisiljena sam stajati skroz desno kako bi mogla uopće izaći iz auta), a sa druge strane susjed staje tako da mu i sa lijeve i sa desne strane ostane svega 5cm od parkirališnih linija (njegovo mjesto je najmanje) i sasvim je jasno da ne može u tako skućeni prostor uvijek uparkirati kirurškom preciznošću. I kad staje na moju/našu liniju to ga previše ni ne brine (ne mari za auto koji mu je znatno oštećen jer ni inače ne mari kamo i kako staje. Što mi je činiti?
  2. Nisam siguran da sam na pravom mjestu postavio pitanje. Ako nisam, molim vas usmjerite me, hvala! Zanima me sljedeće. Prema novom Pravilniku škola kao organizator ekskurzije obvezna je raspisati javni natječaj na koji se onda javljaju agencije. Također prema novom Pravilniku stoji da dnevnice profesorima osigurava osnivač škole (u našem slučaju županija). Budući da Županija izgleda neće moći ispuniti svoju obvezu, postoji li mogućnost da škola zatraži sponzora i da sponzor bude jedna od agencija koja će se javiti na natječaj?
  3. Da li je CZSS obvezan nakon provedenog nadzora nad roditeljskom skrbi rastavljenih oca i majke, dostaviti izvještaj o nadzoru? Jedan od roditelja je zatražio to izvješće, a u Centru su mu rekli da oni to ne rade. Da li je moguće da Centar godinu dana ulazi u nečiji život i da o tome ne postoji nikakav pisani trag koji se roditelju daje na uvid???
  4. Zanima me može li otac s ciljem zaštite prava djeteta poduzeti išta po pitanju objavljivanja fotografija djece na facebooku. Naime, partner bivše supruge objavljuje fotografije maloljetne djece na svojem profilu bez dozvole oca. Ima li otac ikakvo pravo da to spriječi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija