Jump to content

Ratnik svjetlosti

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ratnik svjetlosti objavio

  1. To mi je jasno. Ali zanima me da li je odvjetnik protivne strane trebao izdavati račune za svoju uslugu (odgovor na tužbu, zastupanje na raspravama i sl.) protivnoj stranci i ako je, kada?
  2. Pravomoćnom presudom suda morao sam platiti odvjetničke troškove drugoj strani. Platio sam i sad me zanima što je s računom? Da li su odvjetnici obvezni izdati račun, kada, i da li su dužni platiti porez? Postupak je počeo u 2012., a pravomoćna drugostupanjska početkom 2014. Platio sam, dakle, u 2014. godini. Zahvaljujem na odgovoru!
  3. Na temelju danog lažnog iskaza u parničnom postupku donesena je pravomoćna presuda. Sad se, koliko čitam, može podnijeti prijedlog za ponavljanje postupka kao izvanredni pravni lijek. Subjektivni rok od 30 dana je prošao, pa me zanima što je to OBJEKTIVNI ROK od 5 godina od pravomoćnosti odluke koja se pobija, odnosno kako ga obrazložiti.
  4. Hvala Jethro. Dakle, ona koristi cijelu kuću, cca 115 m2. Kuća nije podijeljena fizički, niti je to moguće, pa tako nisu definirani niti dijelovi što je moje, a što njeno, osim što je papirnato sve podijeljeno na dvije polovine. Moram li joj, a pretpostavljam da moram, ponuditi da mi plaća najamninu? Da li joj moram poslati popunjeni ugovor o najmu ili dopis da li ima namjeru plaćati, pa ako se ne očituje onda šaljem tužbu?
  5. Tužba temeljem kojih propisa (ako može savjet)?
  6. Kako naplatiti najam (ili što je već moguće) od bivše supruge koja živi u kući, a kuća je pola na nju, a pola na mene (vlasništvo)? U kući žive naše dvoje djece, te njen izvanbračni suprug. Sporazuma naravno nema.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija