Jump to content

any42

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mnogo hvala! Pokušati ću pronaći primjerak takvog ugovora ili jednostavno u ugovor o trg. zastupanju dodati takve klauzule...
  2. Jasno mi je da dok je firma u blokadi ne smiju se vrsiti placanja niti druga firma ispunjavati potraživanja od njenih vjerovnika. Ne radi se o nicemu nezakonskom. Ali me zanima da li se može napraviti ugovor o trgovinskom zastupanju gdje zastupnik (druga firma) može sa trećim firmama ili osobama sklapati pravne poslove npr. ugovor o alotmanu i primiti ispunjenje potraživanja?
  3. Ispričavam se zanima me kojim se ugovorom može pokriti da jedno d.d. sklopi ugovor sa d.. na način da to d.. kao firma partner potpisuje ugovore u ime partnera d.d. i primi potraživanje od 3.osobe na svoj račun umjesto d.d. Kao trajni ugovor o cesiji...da li to može biti ugovor o trgovinskom zastupanju?
  4. Na koji nacin jedna pravna osoba može zastupati drugu pravnu osobu? Zastupati u ovom slučaju znaci potpisivati ugovore, vršiti uplate - isplate kad druga pravna osoba to nije u mogućnosti?
  5. Znaci ako me on sad odjavi odnosno dadne otkaz, neće odgovarati sto mi nije isplatio plaće jer nisam donosila pravovremeno doznake?
  6. Poštovani, U 7.mj sam otvorila bolovanje i dostavila poslodavcu obavijest o nesposobnosti za rad. Više nisam dostavljala doznake do prije tjedan dana niti sam se javljala firmi. Dostavila sam doznake za 8, 9, 10 i 11 mj retroaktivno. Da li poslodavac ima zakonske osnove da mi zbog toga ne isplati te plaće retroaktivno i da dobijem otkaz? Za otkaz me ne brine, ali plaće mi mora isplatiti ili?
  7. Zavrsavam pravo u St, a zivim u Njem. Zanima me, ako itko ima kakvih informacija, sto me ceka tamo...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija