Jump to content

bipa88

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru! Dopunsko pitanje: Gdje mogu pronaći informaciju koji "ured" DORH-a je nadležan za pojedinu općinu, tj. kome šaljem kaznenu prijavu?
  2. Poštovanje, Zamolio bih pomoć/savjet kako dalje nastaviti u sljedećoj situaciji: - Roditelji su željeli kupiti nekakvo zemljište na moru kako bi mogli tamo izgraditi kućicu u kojoj će provesti mirovinu; - 20.06.2009. Općina X objavljuje Javni natječaj radi prodaje građevinskog zemljišta; - Roditelji se javljaju na javni natječaj, dostavljaju potrebnu dokumentaciju i uplaćuju kaparu u iznosu od 31.850,00 kn; - Nakon toga se sklapa "Predugovor o kupnji nekretnine" 27. srpnja 2009. godine sa Općinom X; - Roditelji sukladno ugovoru uplaćuju preostali iznos od 146.845,00 kn; - Predugovorom se definira da će Općina X kao prodavatelj u roku od godine dana izgraditi cestu do građevinskog zemljišta, a u naredne dvije godine riješiti komunalnu infrastrukturu. Također se obvezuju provesti parcelaciju zemljišta kako bi se moglo upisati vlasništvo. Do danas ništa od toga nije izvršeno. - Budući da prodavatelj nije izvršio svoje obveze nikada nije sklopljen ni konačni Ugovor o kupnji nekretnine kako je definirano predugovorom. - Zvali smo, slali dopise, itd. ali bez odgovora od strane Općine. Na kraju smo tražili povrat novca - ali opet ništa. - Svi dokumenti (predugovor ovjeren kod javnog bilježnika, potvrde o uplati, dopisi, itd.) su dostupni. Dakle što je najbolje činiti u ovoj situaciji? Roditelji trenutno samo žele dobiti svoj novac natrag budući da u 11 godina ništa nije napravljeno.
  3. Poštovanje, Zamolio bih pomoć/savjet kako dalje nastaviti u sljedećoj situaciji: - Roditelji su željeli kupiti nekakvo zemljište na moru kako bi mogli tamo izgraditi kućicu u kojoj će provesti mirovinu; - 20.06.2009. Općina X objavljuje Javni natječaj radi prodaje građevinskog zemljišta; - Roditelji se javljaju na javni natječaj, dostavljaju potrebnu dokumentaciju i uplaćuju kaparu u iznosu od 31.850,00 kn; - Nakon toga se sklapa "Predugovor o kupnji nekretnine" 27. srpnja 2009. godine sa Općinom X; - Roditelji sukladno ugovoru uplaćuju preostali iznos od 146.845,00 kn; - Predugovorom se definira da će Općina X kao prodavatelj u roku od godine dana izgraditi cestu do građevinskog zemljišta, a u naredne dvije godine riješiti komunalnu infrastrukturu. Također se obvezuju provesti parcelaciju zemljišta kako bi se moglo upisati vlasništvo. Do danas ništa od toga nije izvršeno. - Budući da prodavatelj nije izvršio svoje obveze nikada nije sklopljen ni konačni Ugovor o kupnji nekretnine kako je definirano predugovorom. - Zvali smo, slali dopise, itd. ali bez odgovora od strane Općine. Na kraju smo tražili povrat novca - ali opet ništa. - Svi dokumenti (predugovor ovjeren kod javnog bilježnika, potvrde o uplati, dopisi, itd.) su dostupni. Dakle što je najbolje činiti u ovoj situaciji? Roditelji trenutno samo žele dobiti svoj novac natrag budući da u 11 godina ništa nije napravljeno.
  4. Pozdrav svima, molim vas za savjet. Ovo je moj prvi posao, svježa sam sa faksa i počela sam prije 2 mjeseca odrađivati praksu. Sve je bilo u redu do prošlog tjedna kada me poslodavac optužio da sam ukrala 10 kn iz kase. To naravno nema veze sa stvarnošću i lako je dokazivo. Nadzorne kamere pokrivaju apsolutno cijeli prostor - od prodajnog dijela, laboratorija do skladišta. Uostalom, niti imam ključ od kase niti sam još uopće bila u prodajnom dijelu. Zahtjevala sam da se pozove policija i da se pregledaju nadzorne snimke na što je rekla da oni to tako ne rješavaju i da ako želim preći na drugo radno mjesto da će mi dati "preporuku". Razlog je jako jednostavan, odlazi uskoro kolegica koja je do sada radila tamo i treba im netko novi koga će moći silovati... Molim vas za pomoć, što mogu učiniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija