Jump to content

PSTP

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je PSTP objavio

  1. Pozdrav svima !

     

    Jedna Češka tvrtka me želi zaposliti kao predstavnika u HR i dodijeliti mi njihov automobil na korištenje s obzirom da se radi o terenskom poslovanju.

     

    Da li mogu upravljati tim automobilom po Hrvatskoj (kao HR državljanin) samo sa ugovorom sa tom tvrtkom ili je potreban još neki dokument ?

     

    Puno hvala na pomoći.

     

    Lijepi pozdrav !

  2. Pozdrav svima,

     

    Imam problem sa prijenosom poslovnog udjela u društvu sa 9 udjelničara gdje je 8 udjelničara potpisalo da se odriče prvokupa i daje punomoć direktoru firme kako bi se prijenos registrirao na trgovačkom sudu.

     

    1 udjelničar odugovlači sa potpisivanjem odnosno ne želi potpisati punomoć direktoru kako bi se registrirao prijenos. Taj udjelničar je u vlasništvu 10% društva.

     

    Moje pitanje :

    - Da li se prijenos može registrirati bez tog jednog potpisa ?

     

    - Da li da pošaljem pismeni zahtjev toj osobi i da se pozovem na čl.9 i čl. 10 društvenog ugovora pa ako ne dobijem odgovor da li se smatra kao da je pristao ?

    (Nažalost nisam odmah zatražio službeni pismeni zahtjev vjerujući da će svi potpisati )

     

    Hvala !

    ------------------------------------------------------

     

    Članak 9.

    Član društva može svoj udjel ustupiti trećoj osobi, samo uz suglasnost drugog člana društva koji ima pravo prvokupa.

     

    Suglasnost se daje u pismenom obliku u roku od 15 (petnaest) dana od dana kada je zatražena preporučenom pošiljkom. Ukoliko u navedenom roku član od kojeg se traži suglasnost o istom se ne očituje, smatra se da je suglasnost dana i da se odrekao svog prava prvokupa.

     

    Članak 10.

    Udjeli se mogu prenositi u cjelini ili djelomice, ispravom sastavljenom u obliku javnobilježničkog akta, uz uvjete predviđene u prethodnom članku.

  3. Prekosutra idem pred drugostupanjsku komisiju u Zagreb jer sam se žalio na rješenje prvostupanjske iz Splita (manje od 20%)

    Imam dijagnosticiran PTSP 1994 godine ali nemam kontinuirano liječenje. Od 2005 idem redovito na kontrole i imam jedno bolničko liječenje.

    Dijagnoze su mi: F43.1chr F42.0 F62.0

    Što mogu očekivati u Zagrebu i koliko traje obrada drugostupanjske komisije?

    Unaprijed hvala na odgovorima.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija