Jump to content

M.F.

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ti krediti su dizani još 2008g.(gotovinski) i nisu ga tražili nikakvo osiguranje za njih,vjerovatno zbog stalnog radnog odnosa/pretpostavljam. Otac je naslijedio 1/8 nekretnina od djeda,ali sve su to male povrsine zato procjena i ne prelazi 2000€.A tu je ukljucena i 1/8 kuće u kojoj živim.Zato bih radije platio dug. Zato me i zanima prvenstveno, dali me banke mogu teretiti za veći iznos od procjenjene vrijednosti nekretnine. Hvala.
  2. SITUACIJA JE OVAKVA; -UMRO MI JE OTAC I IZA NJEGA SU OSTALA 2 KREDITA. 1000€ ZABA 4000€ PBZ JA SAM JEDINI NASLJEDNIK, PA SAM NAPRAVIO PROCJENU IMOVINE KOJA IZNOSI cca 2000€. TAJ IZNOS BIH I MOGAO PODMIRITI ALI UKUPNI(5000€) MI JE PREVIŠE. DALI SAM ZAKONOM ZAŠTIĆEN AKO PRIHVATIM NASLJEDSTVO,DA MI BANKE NE SJEDNU NA RAČUN S UKUPNOM SVOTOM. TKO ODREĐUJE KAKO ĆE TE DVIJE BANKE PODJELIT NPR. TIH 2000€. AKO SAM U PRAVU BANKE ME MOGU TERETIT DO IZNOSA VRIJEDNOSTI NASLJEĐENE IMOVINE.?.
  3. Ne nije bilo ostavinske rasprave..te dvije sporne osobe su vanknjižni vlasnici gotovo 40god. Trebam li ja sad u matičnom uredu podići osmrtnice i predati sudu da pokrene ostavinsku,ili to može samo član obitelji? ..ili to ide na neki drugi način?
  4. Imam problem kod upisa u gruntovnicu.Da bih mogao krenuti u doizgradnju kuce nekretnina mora glasiti samo na jednu osobu.A trenutačno je podjeljena na 4 djela.Sad problem imam sa dvije osobe,sa kojima sam potpisao darovni ugovor ali nemaju nikakav dokaz o nasljedstvu. U posjed nekretnine su došli nasljedstvom ali nemaju nikakav ugovor ili dokument s ostavinske rasprave. Kako da ja dokažem da su oni stvarni vlasnici tj. slijed nasljedstva. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija