Jump to content

kruno333

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kruno333 objavio

  1. U 4.mj.2014.imala sam ozljedu na radu(krivo stala i ozljedila koljeno).Obavijestila poslovođu i istog dana otišla lječniku-otvoreno bolovanje.Nisam bila dobro informirana i u roku 8 dana nitko nije prijavio ozljedu na radu-dobivala sam 70% plače na bolovanju,nikakvi troškovi pokriveni.Ozljeda se zakomplicirala-puknuti menisk,ozljeđeni ligamenti i čašica-operativni zahvat i dugotrajne terapije.U međuvremenu dobila otkaz uz neisplačene zaostale plaće i dane godišnjeg odmora.

    Moje pitanje je da li mogu pokrenuti neki postupak prijave ozljede na radu i da li mogu realno očekivati neku naknadu za to?

    Kome da se obratim?

     

    L.P.

    Ljubica

  2. Pozdrav svima!

     

    Supruga mi je već nekoliko mjeseci na bolovanji i prije dva dana dobila je dopis iz firme o raskidu radnog odnosa istekom ugovora o radu na određeno vrijeme.Na bolovanju je zbog ozljede na radu.Do sad nije podnijela neku posebnu prijavu o ozljedi na radu,ali u lječničkoj dokumentaciji piše da je ozljeda nastala na radu.Da li je poslodavacu imao pravo dati joj otkaz?

    Uz to ona ima i 44 dana neiskorištenog godišnjeg odmora(22 dana od prošle godine i 22 od ove).Da li joj poslodavac mora isplatiti naknadu za te dane godišnjeg odmora?

    Kako da postupimo dalje?

     

    Unaprijed hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija