Jump to content

TommyLee

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je TommyLee objavio

  1. hanja je napisao:

    nije nekretnina, nisu krpice (koje sam btw. spomenula samo kao banalan primjer). možda ne bi bilo naodmet da kažeš nešto konkretnije, što JE, gdje se to nešto nalazi, jel to nešto ima neki dokument o vlasništvu ... dakle malo više podataka, pa možda onda i dobiješ konkretniji savjet :-)

     

    Citat:

    Meni vrlo draga osoba u postupku je razvoda braka. Suprug nije uložio niti 1 lipu u kupovinu namještaja, bijele tehnike itd…

     

    Znači: nameštaj (spavaća soba, dječja soba, dnevni boravak) , bijela tehnika, tv i Hi-Fi oprema, kuhinja i prateći uređaji (hladnjak, perilica, pećnica, ploča za kuhanje), da skratim, sve što 3-soban stan čini kompletno namještenim...

    ... sitne stvari i uređaje neću niti nabrajati

     

    Citat:

    Stvari su u stanu njegova oca, nema pristup njima.

     

    Citat:

    Svu bračnu imovinu stekla je kao poklon od svoje majke (dokaz: računi, čekovni izvadci i bankovni ugovori o kreditiranju kupnje, na majčino ime) ili prije braka.

  2. Potpuno vas shvaćam. Čovjeka boli nepravda. Na ovom forumu sam vidio 100 puta gore problematike, ali isto tako se godinama odričeš i gradiš svoju imovinu a netko ti sve kao vjetrom odnese, odnese ti godine života...

     

    U komentarima sam se trudio biti što manje emocionalan(topic je ipak pravne prirode), ali nekad je teško...

     

    Hvala svima koji su učestvovali u raspravi i pozdrav!

  3. Bilo bi ti u redu da su stvari kod nje. Naime, stvari su u njegovom stanu (njegova oca) i ona nema pristup njima. Više ne živi tamo. Njegov odgovor je da ga tuži ako želi doći do stvari (samo da bi joj "izvlačio" živce).Osobno nisam u interesu, samo bih htio pomoći nekome tko to zaslužuje...

  4. Poštovani Bigfoot,

    Naravno, pravo i pravda često imaju različite smjerove...

     

    Poštovana Ane,

    Kompletna imovina je 99,9% stečena kao njena predbračana ili poklon od njene majke. A sada joj suprug negira i jedno i drugo U CIJELOSTI!!! Što se tiče njegovih zasluga, da je postojalo bilo sto od njegove pomoći u kućanstvu ili braku, ne bi došlo do rastave - oportunistički tip. obraz-đon, itd.

     

    Hvala vam svima na komentaru!

  5. Rubens, hvala na komentaru, ali sudski postupak rastava braka i sudski postupak podjele imovine su dva različita i kompletno pravno odvojena postupka. Mene je zanimalo moguće slično ili isto iskustvo forumaša tj. ostale mogućnosti, osim privatne tužbe (vjerojatno skupo i dugotrajno), ali ipak hvala!

  6. Cijenjeni forumaši, molim pomoć.

     

    Meni vrlo draga osoba u postupku je razvoda braka. Svu bračnu imovinu stekla je kao poklon od svoje majke (dokaz: računi, čekovni izvadci i bankovni ugovori o kreditiranju kupnje, na majčino ime) ili prije braka. Suprug nije uložio niti 1 lipu u kupovinu namještaja, bijele tehnike itd… Niti je ostvarivao redovita primanja. Živjeli su u stanu njegovog oca. Sada joj (uskoro bivši) suprug osporava potpuno ili djelomično pravo na tako stečenu imovinu, kao i na njenu imovinu stečenu prije braka.

     

    Zakon kaže:

    Članak 257.

    (1) Imovina koju bračni drug ima u trenutku sklapanja braka, ostaje njegova vlastita imovina.

    (2) Vlastita imovina je i imovina koju je bračni drug stekao tijekom bračne zajednice na pravnom temelju različitom od navedenoga u članku 252. ovoga Zakona (nasljeđivanje, darovanje i sl.).

     

    Koja su njena prava i opcije? Postoji li druga opcija osim privatne tužbe?

     

    Zahvaljujem svima koji nađu vremena pročitati ili dati odgovor na ovu temu. Možda i nekom drugom pomogne.

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija