Jump to content

ozi87

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, postavio bih vam jedno pitanje koje je vezano uz predmetnu temu. Naime, na jednom forumu objavljena je slika interventnog policajca, a koja je preuzeta sa portala jednih naših dnevnih novina. Međutim, u tekstu ispod slike, član foruma, je prozao policajca sa slike za prekomjernu uporabu sile prilikom prihođenja osoba. Nedugo zatim, dan kasnije, drugi član foruma, na to je odgovorio " da je tom policajcu potrebno propucati noge, a njegovu djecu predati pedofilima". Bez suvišnih komentara, ipak takvi upisi su neukusni i neprimjerni. I konačno dolazim do biti mojeg pitanja; policija je pozvala predsjednika udruge koja plaća web prostor za forum na razgovor, a moguće da će biti i pozvani moderatori i/ili administori istog. Dakle, time nije izražen stav udruge čij je forum, jer nije riječ o izjavi na služebnom portalu, već na forumu, koje nije uvijek moguće nadgledati i moderirati. Pitanje; postoji li odgovornost nekog od navedenih, budući da se nije riječ o odgovornim udrednicima, ima li elemenata kaznenog djela i ako ima pod koje bi se to kazneno djelo moglo podvesti? Zahvaljujem.
  2. Može li mi netko dati link, br. Narodnih novina ili bilo što ukoliko postoji pravilinik MUP-a o provođenju i načinu primjene sudskih mjera zabrana u svezi posjećivanja određenih mjesta (nrp. sukladno Zakonu o suzbijanju nereda na sporskim natjecanjima)? Naime, osuđene osobe se moraju najkasnije dva sata prije odigravanja utakmice određenog kluba za kojeg navijaju javiti u nadležnu policijsku postaju, a za vrijeme odigravanja i 2 sata nakon odigravanja utamice, takve osobe imaju obvezu biti na unaprijed prijavljenoj adresi, gdje dolaze djelatnici policije i provjeravaju je li se ta osoba zaista tamo i nalazi. Pitanje; što ako takva osoba mora u iznozemstvo, na putu je tj kreće se kroz podrdučja više Pol. uprava, službeno je odsutna. Što je predviđeno za takav slučaj i kako postupiti.
  3. Zanima me je li moguće biti prekršajno, ili eventualno kazneno progonjen zbog majice ACAB (all the caps are bastards) ili u prijevodu svi su policajci kopilad? Dakle, tumačenje policije je da to vrijeđa odoru i službu, te da je takve natpise moguće sankcionirati, ali nisu se izjasnili po kojem zakonu i/ili članku. Prvenstveno me zanima, može li netko reći tko će dokazati (podnositelj prijave npr) da skraćenica upravo znači naprijed navedeno i da se njome eventualno vrijeđa službena osoba?ACAB
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija