Jump to content

locutus

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na pojašnjenju...sad je situacija puno jasnija. najviše mi je stvaralo pomutnju situacija kada se sud oglasi nenadležnim za suđenje i što u tom slučaju presudom odbija optužbu jer sam svo vrijeme mislio da te uvjete provjerava prije započinjanja rasprave pa bi tako i logično bilo da se rješenjem oglasi nenadležnim i optužbu odbaci.
  2. blagdani su učinili svoje pa sam još uvijek u mentalnom zaleđu tako ne zamjerite na banalnom pitanju... jasno mi je da se presudom optužba odbija, ili se optuženik oslobađa optužbe odnosno proglašava krivim...međutim, ovdje mi terminologija kvari koncepciju.... Npr. '' U obrazloženju presude kojom se optužba odbija sud se neće upuštati u ocjenu glavne stvari, nego će se ograničiti samo na razloge za odbijanje optužbe...'' zar ovdje nije logično da se radi o odbacivanju optužbe (a ne odbijanju) s obzirom da se ne dolazi do merituma spora?
  3. konačna odnosno pravomoćna jeste.. ali je usput navedena okolnost razlog za korištenje izvanrednog pravnog lijeka
  4. pravo da vam kažem ne bi im dao ni lipe što se mene tiče pogotovo jer na sve moguće načine pokušavaju da ljude udare po novčaniku, mislim nismo svi toliko dobrostojeći pa da nam tih 800kuna predstavlja kap u moru i da ih bacamo na bezvezne i nepotrebne stvari....nisam siguran da li je to zemljište uopće općinsko, pri sklapanju kupoprodajnog ugovora nije bilo ni riječi o ovakvoj mogućnosti (logično) a niti je taj parking uveden u navedeni ugovor kao njegov sastavni dio, već nam je čisto informativno rečeno da ćemo dobiti svoje parking mjesto ispred zgrade....predpostavljam da mi je jedina mogućnost da odem do grunta i vidim da li je stvarno riječ o općinskom zermljištu ili? ništa drugo mi ne pada na pamet...
  5. prije svega pozdrav kolegama pravnicima i ostalom puku moj problem bi bio ovaj, nisam baš upućen u zakon o vlasništvu rh i ostaloj popratnoj 'dokumentaciji' pa bi vas zamolio za savjet....... radi se o tome da sam 2000 kupio garsonjeru na moru, (22 m2) i u kupoprodajnom ugovoru sam dobio mjesto od 1m2 pod zgradom kao malena ostava al sve to manje više nije ni bitno. problem je u tome da je uz zgradu kao njen sastavnio dio napravljen parking za stanare koji smo mogli bez ikakvih problema koristiti sve do neki dan kada je općina navodno donijela nekakvu uredbu ili je u pitanju proizvoljni čin, kojim nalažu da svi moraju plaćati godišnji parking oko 800 kuna bez obzira što je taj parking dio zgrade, znači nije udaljen par stotina metara i kao odjedanput to je općinsko zemljište na kojem smo mogli bez ikakve naknade parkirati vozila punih 7 godina. zanima me kakva je inače situacija po ovom pitanju, da li je riječ o nelegalnom zahtjevu i pristupu organa općine i ima li ikakva mogućnost da se ospori ova tzv. uzurpacija, gdje su bili sve ove godine ako je već riječ o općinskom zemljištu......bilo kakav savjet je dobrodošao!
  6. naravno da si imao tu mogućnost po zakonu o eksproprijaciji, međutim zakonski rokovi za korištenje tog instituta su odavno istekli tako da nisam baš siguran u opravdanost t(v)og zahtjeva....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija