Jump to content

Einstein

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje. Članak 3 zakona o oib-u kaže "(1) Osobni identifikacijski broj sastoji se od jedanaest znamenki, i to od deset znamenki koje su određene slučajnim odabirom i ne sadrže informacije koje pokazuju vezu s obveznikom osobnoga identifikacijskog broja kojemu je dodijeljen te od jedne znamenke koja je kontrolni broj." Što je taj kontrolni broj? Zašto 10 znamenki ne pokazuju nikakvu vezu s obveznikom broja, a onda imamo kontrolni broj koji to vjerovatno otkriva?
  2. Moje pitanje je sasvim jednostavno. Pod kojim brojem se treba potpisati?
  3. Hvala. A kakve veze ima Zakon o službenoj statistici sa svim ovim? - http://www.zakon.hr/z/531/Zakon-o-slu%C5%BEbenoj-statistici Mi smo očito >>izvještajne jedinice<<.
  4. Gdje se nalazi predviđeno mjesto?
  5. Ali to nije sitnica zar ne? I to nije pravi odgovor koji sam očekivao od ovog foruma.
  6. Pozdrav svima. Novi sam na forumu i trebao bih po prvi put izvaditi osobnu iskaznicu. E sad pročitao sam zakon i pravilnik ali nešto mi je nejasno u vezi toga. Iz pravilnika - http://hidra.srce.hr/arhiva/263/104227/narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_69_1369.html Čl 3 st 4 "Nakon utvrđivanja identiteta podnositelja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, podaci se u Obrazac 2 ispisuju iz središnjeg informacijskog sustava Ministarstva unutarnjih poslova, a podnositelj zahtjeva svojim potpisom na obrascu potvrđuje točnost ispisanih podataka." Kaže mi otac da nikad nije potpisao zadnju stranicu, već je davao potpis u onaj pravokutnik. A na poleđini Obrasca 2 piše "Potpis podnositelja zahtjeva". Nije mi jasno zašto mi otac nikad nije to potpisao a on je podnositelj zahtjeva, zar ne? Ne bih htio fulat ništa. Ipak je prvo vađenje osobne iskaznice. Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija