Jump to content

n0b0dy

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pripremio sam dopis za poslodavca ali bi Vas još nešto pitao. Tražio sam GO 2 tjedna krajem 9 mj. 2020. (tada još nisam znao da ću dobiti otkaz), i dobio GO da bi me peti dan GO šef nazvao i rekao mi da nije dobio kredit od banke, da ima manje posla a ja da sam došao među zadnjima u firmu i da mi mora dati otkaz, da otkaz teče odmah, da zadnji dan GO mi je zadnji dan rada. Je li moguće na GO dobiti otkaz? Nisam nikakvu obavijest dobio o GO prije nego sam krenuo na GO a i to mi je bio dužan dati. Rekao mi je da neka dođem nakon GO potpisati otkaz. O otkaznom roku nismo ništa govorili. Došao sam potpisati otkaz i pisalo je da su se poslodavac i radnik dogovorili da nije potrebno odrađivati otkaz. Stavio me je pred gotov čin, ja se nisam ništa informirao i u dobroj vjeri sam to potpisao i mislio sam da je to ispravno. Kasnije sam saznao da sam imao pravo na otkazni rok mjesec dana i 2 tjedna jer sam na radu proveo neprekidno dvije godine. Je li to točno? Hvala
  2. Hvala na icrpnom odgovoru. Ali ne bi li bilo bolje od poslodavca najprije pismenim putem tražiti isplatu i obračun isplaćene otpremnine i dat mu rok od 8-15 dana za izvršenje, a u slučaju ignoriranja ići na prijavu inspektoratu?
  3. Radio sam na jednom poslu dvije godine i četiri mjeseca. Prošle godine u listopadu sam dobio poslovno uvjetovani otkaz. Tek ovih dana sam saznao da sam imao pravo na otpremninu po čl. 126. Zakona o radu a što je poslodavac prešutio. Imam li kakvih prava, znam da su prošla skoro četiri mjeseca, ali ipak... Što bi bilo najbolje u mom slučaju, svaka kuna bi dobro došla.
  4. Načuo sam preko daljnjeg rođaka, ali neznam kako će to izvest, vjerovatno preko suda, jer vjerovatno zna moj odgovor.
  5. Moj otac ga je nakon njegova rođenja priznao kao svog (vjerovatno ima neke papire, to ja neznam), ali se to tajilo i o njemu se nije znalo do smrti moje majke. A tek sada se sjetio da bi mogao tražiti dio nasljedstva. Vrlo neugodna situacija, jer se nezna je li on stvarno njegov sin. Čak je pred 7 godina promijenio i uzeo prezime pokojnog oca.
  6. Nakon očeve smrti pred 20 godina mojoj majci je pripala nekretnina pošto sam se ja svog dijela odrekao u njenu korist. Majka je preminula pred 5 godina i ja sam kao jedini nasljednik naslijedio nekretninu. Pred 7 godina se pojavio polubrat za kojeg nitko nije znao i sada potražuje dio stečenog nasljedstva od pokojnog oca. Nekretnina je u međuvremenu prodana. Što mi je činiti i kakav bi mogao biti ishod?
  7. Najprije se zahvaljujem vrlo iscrpnom odgovoru. Ali nažalost naplata se dogodila prije dva dana i to sa moga računa ušteđevine. Tako da mi stvarno ostaje samo mogućnost tužbe ove dvojice sudužnika. Iako neznam što će biti sa jednim od dvojice, jer i tome je blokiran račun vjerovatno drugim ovrhama.
  8. Ma radi se o ca 20.000kn. Ali stalno me muči ovo "solidarno". Što je sa ostalom dvojicom tuženika nad kojima nije pokrenuta ovrha. Jer ja se slažem sa svojom trećinom. To bi bilo pošteno. Ili...
  9. Pred godinu dana primio sam sudsko rješenje o solidarnoj isplati. Skupa sa mnom još i dva tuženika. Nisam ništa poduzimao do neki dan kada mi je blokiran račun. Drugoj dvojici nije blokiran račun, oba su umirovljenika. Ja sam bez posla 6 mjeseci i nemam nikakvih prihoda. Živim sa suprugom koja radi. U vlasništvu sam automobila starog 15 godina i stana. Imam nešto ušteđevine u banci. Glupo mi je plaćati i 2/3 djelova za druga dva tuženika. Ovrhu je pokrenuo odvjetnik tužitelja koji je valjda mislio da će se odmah naplatiti. Što mi je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija