Jump to content

jihi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam jedno kratno pitanje. Ovo je link na presudu slucaja Maresti ako nekoga zanima http://sljeme.usud.hr/usud/prakES.nsf/Praksa/87FBF5009E7EBC4EC1257370002A3E9B?OpenDocument Ukratko, Europski sud za ljudska prava odlucio je da nije moguce nekome suditi dva puta za isto dijelo, odnosno nije moguce nekoga optuziti pravomocno na prekrsajnom sudu i onda mu kasnije suditi za isto dijelo i u kaznenom postupku, sto je bila redovita praksa u Hrvatskoj. Zanima me kako to utjece na slucajeve u kojima je vec donesena pravomocna presuda. Netko tko je optuzen i na prekrsajnom i na kaznenom za isto djelo. Da li postoji neka mogucnost žalbe, ili ce se ta nova pravila odnositi samo na slucajeve koji dolaze. Nadam se da razumijete pitanje, zurim na posao pa nemam vremena previse tipkat. Unaprijed hvala.
  2. Samo me zanima, da li se ovaj novi zakon o roku zastare od 4 godine odnosi samo na prometne prekrsaje pocinjene od 1.1.2008. ili i na one starije? Unaprijed hvala.
  3. Da li to napomenem u prigovoru, ili samo posaljem prigovor i onda kada me pozovu pred suca se izajsnim da bi zelio odradit kaznu? I da li moram platiti onih 110 kn sudskih troskova?
  4. Jucer me je prometna policija zaustavila zbog prebrze vožnje, vozio sam 70 km/h kroz naselje gdje je ogranicenje 50 km/h, minus 10 km/h sve skupa 500 kn i 1 bod. Prestrazio sam malo forum, i vidio puno slicnih topica, ali svejedno imam par pitanja. U svakom slucaju sam odlucio poslati prigovor, jer sam student, nemam nikakva primanja i prvi mi je prekrsaj. Pitanje je da li se mogu pozvati na članak 295. stavak 5 zakona o sigurnosti prometa? Kazna je manja od 700 kuna i prvi mi je prekrsaj, ali ne znam da li se moja voznja smatra ugrozavanjem drugih sudionika u prometu. Bio sam vezan, 0,0 promila, i sve ostalo ok. Drugo pitanje je da li mogu napisati samo da sam student i nemam primanja, pa cekat poziv na sud ili kako to vec ide? Uglavnom, bilo kakav savjet je dobrodosao. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija